Eskişehir’de havaların soğumasıyla birlikte salgın hastalıkların artmasını sağladı. Salgın hastalıklardan korunmanın doğal yollarını arayan vatandaşlar aktarlara akın etti.

Eskişehir’de aktarlık yapan Metin Ağılönü, vatandaşlara “kara mürver” bitkisini önerdi. Ağılönü; kara mürver içerisinde antioksidan özelliği bulundurduğunu ve kış aylarında yaşanan soğuk algınlığına en faydalı bitki olduğunu söyledi.

Eskişehir’de aktar esnafı olan Metin Ağılönü, kurutulmuş bitkiler arasında kara mürverin vücutta mikrop kırıcı özelliğinin olduğunu belirterek, bitkinin tüketimi hakkında tavsiyeler verdi.

En düşük emekli aylığı alana duyuru: Alacakları yeni maaş belli oldu! En düşük emekli aylığı alana duyuru: Alacakları yeni maaş belli oldu!

Ağılönü; “Kışın ıhlamur, kekik, nane, limon, adaçayı, zencefil gibi ürünler çok tercih ediliyor. Bunlar halk tarafından biliniyor. Kışın bağışıklık güçlü tutulursa hastalıklar gelmez. Bu ürünler haricinde kara mürver rağbet görüyor. Halk bu bitki hakkında bilgi sahibi pek değil. Aslında bunlar da bağışıklığı güçlendiriyor. Bu bitkiler tüketilirse vatandaşlar hastalıklara karşı kendilerini korur” dedi.

Kara mürverin tüketimine dikkat çeken Ağılönü; Bir tutam kara mürver sapı çay gibi demlenerek tüketilebilir. Bir de meyvesi de kaynatılarak içilebilir. Bunun en büyük özelliği antioksidan olmasıdır. Mikrop kırıcı özelliğe sahip bir bitkidir. Vatandaşlar kara mürveri bitkisini tüketilirse bağışıklıkları güçlenirdirler kış hastalıklarından kendilerini korumuş olurlar” diye konuştu.