Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier dün MHP Eskişehir İl Binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Sayın Faruk Duman ve  Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri yer aldı.

Basın toplantısında ilk olarak MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir konuştu. 

İsmail Candemir, “Şehrimizin en büyük markası olan, hepimizin taraftarı olmaktan gurur duyduğu Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca kardeşimizi ağırlıyoruz. Eskişehir’in değerlerinden olan Eskişehir Demirspor da burada. Bizler öncelik Eskişehir diyen insanlarız. Eskişehir’in en önemli markalarının temsilcilerinin verdiği mücadeleyi yakından takip ediyoruz. Elimizden geldiği kadar destek vermeye uğraşıyoruz. İnşallah Eskişehirsporumuz bu sene sayın başkan ile birlikte şampiyon olacak. Yeniden profesyonel lige döneceğiz. Aynı şekilde maddi imkansızlar yaşayan Demirsporumuz da verilecek desteklerle hak ettiği yere gelecek. Onlar da Eskişehir sporuna en iyi şekilde hizmete etmeye devam edecekler” dedi.

Daha sonra söz alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca da, “Demirspor, Eskişehir’in en köklü kulüplerinden bir tanesi… Biz de Eskişehirspor olarak Demirspor’a her zaman ne gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa, desteğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün İsmail Candemir başkanımızın vesilesiyle daha fazla istişare ederek Türkiye liglerinde şampiyonluk elde etmiş kulübümüz Eskişehir Demirspor olsun Yunusemrespor olsun iş insanları başta olmak üzere tüm Eskişehir’i destek vermeye davet ediyoruz. Eskişehirspor olarak 8 galibiyet ve 1 beraberlik alarak topladığımız 25 puanla şampiyonluk yolunda çok iyi bir ivme kazanmış durumdayız. Eskişehir’in birlik ve beraberliğini sağlamak adına Eskişehirspor olarak her türlü masada olmaya hazırız. Bu birlik ve beraberliği de şehre yayarak inşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Bizim kadromuz geniş. Teknik Direktörümüz İbrahim Baş ile görüşüp, Demirspor’un istediği doğrultusunda biz devre arasında oyuncu desteği vermeye hazırız” dedi.

Eskişehir Demirspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, “Bu birlik ve beraberliğimizi Eskişehir için yapacağımızı birçok kez dile getirmiştik. Erkan Koca başkanımızla daha önce görüşmeler yapmıştık. Eskişehirspor’un Demirspor’a ve şehrimizin diğer takımlara verdiği destekleri biliyoruz. Bu gün burada yaptığınız güzel girişimden dolayı da teşekkür ediyorum. İnşallah Eskişehirspor ve diğer takımlar, şehrimiz adına katkılar sağlamaya devam edeceklerdir ve ilerleyen dönemde Eskişehir bir şehir spor kenti olacaktır” dedi.

Son olarak söz alan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri de“Eskişehirspor’un şampiyonluğunu inşallah bu sezon sonunda hep birlikte Eskişehirspor’u oluşturan tüm unsurlar ile beraber birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zorlu yolun sonu bizim adımıza şampiyonluk olacak” cümlelerini kullandı.