Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle yönetim kurulundaki arkadaşlarımın hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Takımımızı son 3-4 deplasmandır tam kadro yönetici arkadaşlarımız ile beraber yalnız bırakmıyoruz. Yomraspor'un geçmiş dönemlerde olan malum kulüp ile yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bilenmişler. Maç saatinde bir değişiklik oldu ve gelmesi gerekenden biraz daha fazla taraftar geldi. Bizim için hiçbir sıkıntı yok Trabzon olur yarın öbür gün başka bir yer olur biz arma neredeyse oradayız. Bize küfürler edildi, gol sevincimizde maytaplar atıldı meşaleler yakıldı ama biz zaten atmosferin böyle olacağını tahmin ediyorduk. Biz teknik ekibimiz ile beraber futbolcular ile görüşerek buradaki atmosferin farklı olacağını zaten daha öncesinden söylemiştik. Maça iyi başladık önce 1’i sonra 2’yi attık onun akabinde ofsayttan bir golle 2-1 oldu ve devre biterken de Onur Arı’nın golü ile 3-1 oldu soyunma odasına da rahat bir şekilde gitti.

“OTURUP KONUŞACAĞIZ”

Yönetim kurulu olarak hocamız ve oyuncular ile maçın neden böyle olduğunu oturup konuşacağız. Olaya bir de şuradan bakmak lazım biz 8 maçta sadece 1 mağlubiyet aldık ve hedefe doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Futbolcular ile beraber döndük hepsi çok üzgündü. Takımın yaş ortalamasını biraz yükselttik ve gerçekten tecrübeli bir kadro kurduk. Takımın abileri daha hava limanındayken genç oyuncular ile nerelerde hata yapıldığına dair toplantılar yaptı. İlk idmanda da teknik ekip oyuncular ile toplantı yaptı şimdi bizde teknik ekip ve oyuncular ile bir toplantı yapacağız. Böylelikle önümüzdeki Amasyaspor maçına kafamızı kaldırıp galip gelmek için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız ve yapacağız.

“8 MAÇIDA YENMEK İÇİN ÇIKACAĞIZ”

İnşallah taraftarımız desteğiyle Amasya maçını kazanacağız Allah hepsinden razı olsun. Bin kilometre gidiyoruz oradalar Ankara’ya gidiyoruz ek tribün istiyorlar, Karşıyaka maçı için 2 bin 500 kişi müracaat etti tekrar Allah hepsinden razı olsun. Kimin kaçıncı olduğuna bakmıyoruz 8 haftamız var her maça yenmek için çıkacağız. Bu sene ligde kalırsak şampiyon olmuşçasına hep beraber kutlayacağız İnşallah. Rakiplerimiz tüm maçlarını hem taktik için hem de ne olup bitiyor diye videoya çekiyoruz her şeyden haberimiz var herkes rahat olsun gerektiği yerde kullanabiliriz. Fakat bizim bahane üretmeden puanlar toplamaya ihtiyacımız var.

“KAZANMAMIZ GEREKİYORDU”

U-19 maçları için avukatlarımız hemen devreye girdiler fakat tahkim kurulundan gelen karara itiraz edilemiyor. Biz normal şartlarda bunu takip etmeliydik veya Bodrumspor maçına çıkarken ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gerekli kişiler ile görüştük. Eskişehirspor’un haklarını ne sahada ne de masada yediririz. Bu arada maç saatinin değiştirilmesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun değil Trabzon valiliği ve emniyet güçlerinin verdiği bir karar. Anadolu Üniversitesi’ne buradan başarılar diliyorum maça bende geleceğim inşallah beraber 3.Ligde mücadele edeceğiz."