85 yaşında yaşama veda eden Ruhi Yavuz'un cenazesi yarın öğlen İzmir'de kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. Eskisehirhaber.com ailesi olarak Ruhi Yavuz'a tanrıdan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ruhi Yavuz kimdir?

Ruhi Yavuz ellili yıllarda Ankara’nın futbol ortamında yetişerek yetmişlerin başına kadar Ankara, İstanbul, Eskişehirspor ve Adana’da futbol oynadı. 1963’te Napoli’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda Amatör Milli Takımla gümüş madalya kazandı. 1973’ten itibaren de yurdun birçok takımında teknik direktörlük yaptı. Kendi ağzından çocukluk, gençlik ve futbola başlayış yıllarını aktarıyoruz:
“1938 doğumlu Futbol oynamaya Karabük’te başladı. Babasının rahatsızlığı nedeniyle geldiği Ankara'da İlk kulübü oturdukları Mamak semtinin takımı Maskespor oldu.  1954’te burada kaleci olarak oynamaya başladı. İlhan Cavcav'ın amcası Tayyar Cavcav Ruhi Yavuz'u Maskespor'a sokan isimdi. Takımın antrenörü Cavcavlar'ın akrabasıydı. Bir sene kaleci olarak oynadı. İlhan Cavcav santrhaf oynadı. Sonra İlhan Cavcav ile savunmanın ortasında 2 sezon forma giydiler. İki sene Maskespor’da oynadıktan sonra Güneşspor’a geçti.

Ruhi Yavuz daha sonra Güneşspor’dan ayrılıp Milli Ligde oynayan Ankaragücü’ne geçti.  Ruhi Yavuz 1959-60 sezonunda Ankaragücü’nde fazla forma şansı bulamadı. İkinci sezonunda Ziya Taner’in antrenör olmasıyla birlikte tam daha fazla oynamaya başlamıştı ki askerlik görevi nedeniyle futbola iki sene ara vermek zorunda kaldı.  Ruhi Yavuz askerlik hizmetinin bitmesiyle birlikte 1962-63 sezonundan itibaren yeni bir şehirde yeni bir takımın yolunu tuttu. Bu takım Vefa’ydı. Vefa o sezon küme düştü