Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca şu açıklamaları yaptı:

“Göreve geldik ve 7 dönem sonra transfer tahtasını açtık. Yaptığımız transferlerin arkasındayız. Tecrübeli ve karakterli bir kadro kurduğumuzun farkındayız. Transfer yaparken bir üst sınır koyduk ve bu sınırı hiç geçmedik. Keşke bize destek olsaydı ve bir forvet oyuncusu alsaydı. Biz transfer yaparken Eskişehirspor’u borca sokmadık. Tüm peşinatlar ödendi ve sahaya öyle çıktı bu takım. Eskişehirspor’u 3. Lig’e bu yönetim kurulu düşürmedi. Biz 3. Lig’in ikinci yarısınının ikinci maçı aldık. Yani son 16 maç kala aldık. Bugün bizi eleştirenler kongrede neden liste çıkarmadınız. Adam olsaydınız, transfer tahtasını açsaydınız ve takımı sahaya çıkarsaydınız.

Biz bu takıma sahip çıktığımız için bize ‘yazıklar olsun’ diyen basın mensupları var. Bize yazıklar olsun evet. 10 puan aldı bu transferler. 6 maç sonra bu takım belki bölgesel amatör lige düşecek. Biz son maça kadar umudumuzu sürdüreceğiz ve ligde kalmaya çalışacağız. Trabzon’da devre arasına 3-1 önde girerken soyunma odasında prim konuşması yapıldığı iddia edildi. Trabzon’da bir tane bile basın mensubu yoktu. Nereden çıkıyor bu iddialar. Biz Trabzon’da devre arasında Yomra taraftarları ile yumruklaştık. Yomra Belediye Başkanı bizi VIP salona aldı da yumruklaşmalar öyle bitti.

Eskişehirspor’un kasasında milyonlarca lira para yok. Primleri biz cebimizden veriyoruz. Peşinatları biz verdik. Trabzon’a buradaki yöneticiler ve tribün lideri gitti. Biz kimseden maddi destek istemiyoruz. Biz Eskişehirspor için sadece manevi destek istiyoruz. 6 maç kaldı. Biz bu takıma ve teknik kadroya güveniyoruz. Günlerdir takımla beraberiz. Çocukların ağzından bir kez para çıkmadı. Duyumla habercilik yapılmaz. İftiraya gidiyor o zaman. Bizim açıklayamayacağımız bir konu yok. Biz bu şehrin kardeşleri olarak yola çıktık. Biz kardeşlik yapıyoruz ama bu şehrin ağabeyleri ağabeylik yapmıyor."