Spor Arena programının instagram canlı yayınına katılan Eskişehirspor'un eski oyuncularından Erkan Zengin, İsveç konusunda açıklamalarda bulunurken, Eskişehirspor ile ilgili de konuştu. 

"Beni ben yapan Eskişehirspor'dur"
Erkan Zengin, "Eskişehirspor benim için çok farklı bir yer. Beşiktaş dönemimden sonra kendimi Eskişehirspor'da buldum. Oradan İsveç Milli Takımı'na kadar yükseldim. O yüzden benim için çok farklı. Beni ben yapan Eskişehirspor'dur. Hem taraftarıyla hem şehriyle onlara teşekkür ediyorum. Onlar olmasa ben buralara kadar gelemezdim. Taraftarı inanılmaz zaten. Adana Demirspor ile Eskişehirspor taraftarları zaten kardeş. Böyle taraftarlar karşısında oynamak heyecan yaratıyor. Şu an bulunduğum yerde oynarken gerçekten heyecanlanıyorum" dedi. 

"Fatih Terim teklif yapmıştı"
Erkan Zengin ayrıca, "Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçiyordu görüşmeler, Trabzonspor'u seçtim. Eskişehirspor bonservisi oraya verdi. Galatasaray ile ilgili teklifi de Fatih Terim yapmıştı. Eskişehirspor yüksek bir ücret istemişti. O zamanlar bu yabancı kuralları falan yoktu. Türk futbolcuları değerliydi. Biz de değerli olduk" dedi. 

"İsveç'te tepki aldım"
İsveç'te korona testi pozitif çıkmasına karşın hastaneye kabul edilmeyen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in kızının çektiği video sonrasında Sağlık Bakanlığı özel bir jet göndererek vatandaşımızı alıp Türkiye'ye getirmişti. Erkan Zengin de bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve ''İsveç'te sağlıkla ilgili hiçbir şey yok. Orada ölsen daha iyi. Öyle bir durum var. Hastaneye almazlar şu an. Benim kuzenlerimde de virüs oldu, hepsi evde kalıyor. Hastaneye gitseler bile almıyorlar. Evde geçirdiler bu hastalığı. Devletimizin uçak gönderdiğini gördüm ve tüylerim diken diken oldu. Biz bugün İsveç'in bakmadığı hastamızı uçak gönderip aldık. Bu inanılmaz bir durum ve gurur verici bir şey. Bütün dünya nasıl bir millet olduğumuzu gördü. İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, ABD'yi görüyoruz. Buradaki bakanların bile Türkiye'yle ilgili söyledikleri çok güzel" demişti. Erkan Zengin bu konuyla ilgili de, açıklaması sonrasında İsveç'te tepki aldığını söyledi. Zengin, "Benim söylediğim sözlerden sonra İsveç'te tepki aldım. Oradaki politikacılar beni eleştirdi. Benim söylediğim şey bu virüsün insanların kapmasını istiyorlar aslında. Onu demek istemiştim. İsveç'in sağlık sistemini eleştirdiğim söyleniyor" dedi.