Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un olağanüstü kongresinde başkanlığa, tek aday olarak seçime giren Osman Taş seçildi. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Bilge Kosbatur üstlendi. Tek listeyle gidilen seçimde, başkanlık görevine Osman Taş getirildi.
Taş, seçimin ardından yaptığı konuşmada, kamuoyunda yakından tanınmadığını belirterek, kendisine karşı ön yargının bırakılmasını istedi.

Osman Taş Kimdir?
Osman Taş, OBM Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getirmekte. Taş düzenlenen basın toplantısında kendisini şu sözlerle anlatmıştı. ““22 senedir ticaretle uğraşan birisiyim. İlk ticaretime Eskişehir’de başladım. Büyüğüm çok sevdiğim Cemalettin Sarar’dan Almanya temsilciliği vardı bende. 3 sene boyunca onu yaptım. 17 senedir de hava limanlarında yer hizmetlerinde görev yapıyoruz. 14 havalimanı ile beraber çalışıyoruz. Eskişehir’de insan kaynakları, istihdam ofislerimiz var. İstanbul, Ankara ve Antalya’da da var. Esstore var.”

İlk İşi Sözünü Tutmak Oldu
Tek listeyle gidilen seçimde, başkanlık görevine getirilen Osman Taş hemen ardından çalışmalarına başladı. Taş: kulüp emekçilerinin, mevcut futbolcuların ve teknik heyet dahil olmak üzere bayram öncesi verdiği ödeme sözünü yerine getirdi.
Bununla beraber, Başkan Taş sözleşmeleri sona eren Bedirhan Altunbaş ve Halil İbrahim Öner ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti ve bayram sonrası bir araya gelineceğini belirtti.
Görev Dağılımı Yapıldı
Diğer yandan, Eskişehirspor’da gerçekleşen genel kurul sonrası göreve gelen yönetimde görev dağılımı yapıldı. Osman Taş başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde görev dağılımı şu şekilde oldu: 

BAŞKAN: OSMAN TAŞ
BAŞKAN VEKİLİ: MUSTAFA POLAT
BAŞKAN VEKİLİ: AHMET ERYÜRÜK
BAŞKAN VEKİLİ: SERHAT TUNÇ
BAŞKAN VEKİLİ: MEHMET ŞİMŞEK
BAŞKAN YARDIMCISI: MUSTAFA TOPKAYA
STADYUMDAN SORUMLU: RASİM BOB - RAMAZAN KIZILTAN
TEKNİK ASBAŞKAN: METE YILMAZ - MUSTAFA POLAT
TARAFTARDAN SORUMLU TEKNİK ASBAŞKAN: METE YILMAZ - ENGİN ÖZTÜRK
GENEL SEKRETER: SELİM DEMİRCİOĞLU
MALİ ASBAŞKAN: MEHMET ŞİMŞEK
HUKUK VE TFF İŞLERİNDEN SORUMLU ASBAŞKAN: MUSTAFA TOPKAYA - BARIŞ GÜNAYDIN - YASİN ÖZKAYA
DIŞ İLİŞKİLERDEN (UEFA FİFA Vb) SORUMLU ASBAŞKAN: BARIŞ GÜNAYDIN - NUH KIYAKLI
ALTYAPIDAN SORUMLU ASBAŞKAN: HASAN HÜSEYİN ERTUĞRUL - ALİ KUNTER
ALTYAPIDAN SORUMLU ASBAŞKAN YARDIMCISI: TAHSİN ARMAN ŞANBAKLI
İDARİ VE TESİSLERDEN SORUMLU ASBAŞKAN: HASAN HÜSEYİN ERTUĞRUL - RAMAZAN KIZILTAN
SOSYAL İŞLERDEN SORUMLU ASBAŞKAN: ÖZGÜR MARANKOZ - RAMAZAN TAŞER
BASIN SÖZCÜSÜ: MUSTAFA TOPKAYA
BASIN SÖZCÜSÜ YARDIMCISI: BARIŞ GÜNAYDIN
EĞİTİM VAKFI VE İKTİSADİ İŞLETMEDEN SORUMLU ASBAŞKAN: ERTAN CİVAK - İHSAN AKAR