Eskisehirhaber.com'a konuşan Mehmet Şimşek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Şanlıurfaspor maçı istediğimiz gibi geçmedi. En azından bir beraberlik bekliyorduk. Biz yönetim kurulu olarak oyuncularımıza Play off oynayan bir takım muamelesi gösteriyoruz. Onlardan da play offa oynayan takım gibi mücadele etmesini bekliyoruz.

Devre arası kampı sonrasında sahamızda Karacabeyspor ile oynadık ve takımın ilk yarıya göre daha iyi oynadığını gördük. Kamp çalışmaları demek ki iyi geçmiş. Şanlıurfaspor deplasmanında istediğimiz gibi oynayamadı. Üst üste alınacak galibiyetlere ihtiyacımız var. Biz yönetim olarak gerekli çabaları sarf ediyoruz. Futbolcularımızın da son düdüğe kadar mücadele etmelerini bekliyoruz.

Sahipsiz bir şehirde sahipsiz bir kulüp olmak çok zor. 4-5 yıldır bu kulübe doğru düzgün para gelmiyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ancak bu sadece yaşatmayı sağlıyor. Minimum gider çabaları ile yolumuza devam ediyoruz. Pinto ve Tanase’ye 16 bin 500 Euro ödeme yapmamız lazım. Bu iki alacaklının yanı sıra bir dünya masraf var. Gelen para yok ama gider oldukça çok.

Vestel ile olan sponsorluk anlaşmamız sona erdi. O alanı bir süreliğine Turkovac’a verdik. O alan için bir sponsor firma çıkana kadar da orada duracak. Görüşmelerimiz var. İstediğimiz bir bedel var. Bu rakamı verecek bir firma çıkarsa, Turkovac’ı da söküp atmayacağız. Kol kısmına koyarız, formamızda bir yere koyarız. Milli aşımızı formamımızın üzerinde taşımaktan onur duyuyoruz. Vestel ile anlaşamadık, üzüldük.

İstanbul ve Ankara’ya gidip özel firmalar ve şirketlerle görüşüyoruz. Şehir dışında çok güzel ağırlanıyoruz. Randevulu bir şekilde gidiyoruz. Sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz. Milletvekilleri bu konularda bize destek sağlamıyorlar. Sağlasalar sağlıyorlar deriz. Bugüne kadar randevu bile alan bir vekilimiz olmadı.

FIFA’da şu an için sıkıntılı dosya yok. Tanase’nin ödemelerinde zorlanıyoruz. Jerry Akaminko’nun 110 bin Euro’luk bir ödemesi var. Mart ayında bu ödemeye yapma şansımız yok. FIFA dosyalarında biz çalışmalar yaptık ve altyapının transfer yasağını kaldırdık. Gönül isterdi ki A takımın da transfer yasağını açabilelim ama mümkün değil. Transfer yasağı almasına rağmen puanı silinmeyen kulüpler var. Biz bu durumu şaşkınlıkla karşılıyoruz. TFF şüphelendiğiniz kulüp varsa bize bildirin diyor. Biz Eskişehirspor olarak kimseyi şikayet edemeyiz. Bize yakışmaz. Biz bir hata yapsak, direkt şikayet ederler orası ayrı. TFF’nin bu işleri takip etmesi gerekiyor. Açıkçası dürüstlükten kaybediyoruz. 

İsmar arazisi için Büyükşehir Belediyesi veya Yılmaz Büyükerşen ile bir görüşmemiz olmadı.  Arazi Büyükşehir Belediyesi’nde diye biliyoruz. Yılmaz Büyükerşen hocamız burayı verir mi, vermez mi belli değil. Bana kalırsa vermezler. Aylık getirileri olacak şekilde verilirse ona da razıyız. Bizim için sürekli gelir kapısı olacak şekilde verilirse de kabul ederiz. Yeter ki versinler.

Belediye başkanlarına gittiğimizde ‘bize para vermeyin’ diyoruz. 6’da 1’e ikna olmuş, 7’de 1’e ikna olmuş alacaklılar var. Bu alacaklıların ödemesini yapın ki paranızın nereye gittiğini görün. Veriyoruz, veriyoruz nereye gittiği belli değil algısını kırmaya çalışıyoruz.

Kulübümüze ait Ihlamurkentte bir petrol istasyonu var. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt bu konu ile bizzat ilgileniyor. Kullanan firmaya 10 yıl önce verilmiş ve süresi dolmak üzere. Nasıl bir sürecin bizi beklediğini biz de tam olarak bilmiyoruz. Değişkenlik gösteren durumlar olabiliyor. Bu petrol istasyonundan gelecek para ile Trabzonspor dosyası kapanmaz. Eskiden 10 yıllık kiralanıyormuş ancak kanun değişince 5 yıllık kiralanabiliyormuş. Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda da Trabzonspor dosyasının kapatacak kadar bir para alınamıyor. Gerçekleşirse çok daha düşük rakamlar kulübümüzün kasasına girecek.

240 lira olan üyelik aidatlarının zamlanmasını biz de istiyoruz. Sosyal medyada yapılan paylaşımları gördük. Yıllık 240 lira günümüz için oldukça düşük bir meblağ. Aylık 20 lira çok düşük kalıyor. Mali Genel Kurulda kongre üyelerine yeni rakam sunulur. Genel kurul üyeleri de karar verecekler. Büyük bir ihtimal zamlanacak.

Ömer Faruk Söyler ve Efehan ile profesyonel sözleşmeler imzaladık. Teknik heyetten ikisi için de çok olumlu rapor geldi. Birisi Karacabey maçında gol attı, Efehan da Şanlıurfaspor maçında penaltı kurtardı. 

8 yaşında bir oyuncu transfer ettik. 14 yaşında bir genci Mardin’den transfer ettik. Altyapımız için Türkiye’yi tarıyoruz. 8 yaşında olmuş, 14 yaşında olmuş çok önemli değil. Ben futbolcu olacağım diyen bir çocuk kendini belli ediyor. Görülmemiş olay falan deniliyor ama bizim de çalışma sistemimiz bu şekilde. Bu tarz transferler futbolcu olmak isteyen her Anadolu gencine örnek oluyor. Biz de yapabiliriz demelerini sağlıyoruz.

Yıkılan altyapı binası için halen sponsor firma çıkmadı. İmece usulü yapacak gibi gözüküyor. Söz veren firmalar var. Şehir dışından getirilen oyuncular en iyi şekilde ağırlanmalı. Bu çocuklar bu önce bu kulübe sonra bu şehre emanet. Misafirlerimizi en şekilde ağırlamamız lazım.”