Belçikalı file bekçisi 35 yaşında aktif futbol hayatını sonlandırdı. 2012 yılında İngiltere'nin West Ham United takımından Eskişehirspor'a transfer olan başarılı file bekçisi ilk olarak da Eskişehirspor'un 2-0 kazandığı St. Johnstone maçında forma giymişti. Daha sonra Siyah Kırmızılı forma altında 5 sezonda toplam 176 maça çıkan Boffin daha sonra Antalyaspor'a transfer olmuştu. Boffin'in Eskişehirspor'daki son maçı da Göztepe ile oynanan play off final maçı olmuştu. 

Konu ilgili yazılı bir açıklama yapan Ruud Boffin, "35 yaşındaki Belçikalı kaleci sosyal medya hesabından, "Hayatımda yeni bir bölüm için Antalyaspor ile sözleşmemi fesh ettim. Ve ayrıca futbolu bırakmaya karar verdim. Yıllar boyunca aldığım destek için herkese, tüm çalıştığım Başkanlara, Yönetim Kurulu üyelerine, sponsorlara ve son olarak taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Harikaydınız!" ifadelerini kullandı.

Haberi alan takım arkadaşı Diego Angelo da, "Seninle oynamak bir ayrıcalıktı kardeşim. Kelimelerle anlatılamayacak çok anımız oldu. Tanrı seni her zaman korusun ve korusun" yorumunu yaptı.