Eskişehirspor yönetimi 17 transfer yaptıktan sonra Melih Ağa’dan ilave imza alınması gerektiği kararı ile sarsılmış ve oyuncu da ikna olmayında transfer yasağı yeniden devreye girmişti. Eskişehirspor’da hedef 5 Mart’ta sona erecek transfer sezonu öncesinde bu problemi çözüm hücum hattına bir takviye daha yapmak. Eskişehirspor yönetiminin önünde kabarık bir liste olsa da, Abuzer Gaffar Toplu ve Muğdat Çelik isimlerinin ön plana çıktığı öğrenildi. İki oyuncunun da ortak noktası Yeni Mersin İdman Yurdu’ndan ayrılarak boşa çıkmış olmaları.

Peki bu oyuncular kimdir?
Abuzer Gaffar Toplu geçtiğimiz ay 32 yaşına girdi ve TFF 3.Lig’in en iyi golcüleri arasında gösteriliyor. Geçtiğimiz sezon Esenler Erokspor ile şampiyonluk yaşayan forver oyuncusu 22 gol ile de takımına katkı sağlamıştı. Ligin ilk yarısını Yeni Mersin İdman Yurdu’nda geçiren golcü oyuncu 20 maçta görev yaptı. Abuzer Gaffar Toplu geçtiğimiz günlerde kulübü ile sözleşmesini karşıklı anlaşarak feshetti.

Ön plana çıkan bir diğer isim ise Muğdat Çelik... 2018-2019 sezonunda Galatasaray ile Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan oyuncu bu sezon TFF 3.Lig’de Yeni Mersin İdman Yurdu forması giyiyordu. Bu sezon sadece 6 maçta forma giyen Muğdat Çelik kulübü ile anlaşarak boşa çıktı. Geçtiğimiz ay 33 yaşına giren Mersin doğumlu futbolcunun Eskişehirspor’a gelmek için hazır olduğu da gelen bilgiler arasında.