Siyah Kırmızılıların sezon sonu ligde kalabilmesi için puan durumunda en az 3 takımın üzerinde ligi tamamlaması gerekiyor. Eskişehirspor’un 21. maçlar sonrasında 15 puanı bulunuyor. Eskişehirspor’un rakipleri olan Yomraspor, Edirnespor, Şile Yıldızspor, 1922 Konyaspor, Amasyaspor FK gibi ekipler ise küme düşmeme mücadelesi verecek diğer takımlar olarak gözüküyor. 1954 Kelkit Belediyespor ve Elazığspor da küme düşmemeye oynayacak diğer takımlar olarak gözüküyor.

Trabzon temsilcisi Yomraspor’un da Eskişehirspor gibi 15 puanı bulunuyor. Bir maçı eksik Edirnespor ise 16 puana sahip. Eskişehirspor’dan 4 puan daha fazla puanı bulunan Şile Yıldızspor 19 puan ile küme düşme hattının bir basamak üzerinde yer alıyor. Küme düşmeme yarışının içerisindeki 1922 Konyaspor 21, Amasyaspor FK 21, 1954 Kelkit Belediyespor’un 23 ve Elazığspor’un da 24 puanı bulunuyor. 21. hafta sonunda puan durumunda 11. sıra ve daha aşağısında yer alan kulüplerin ligde kalma adına daha çok mücadeleleri olacak.

Peki Eskişehirspor’u nasıl bir fikstür bekliyor?

Eskişehirspor direkt rakipleri olan Trabzon Yomraspor, Edirnespor ile deplasmanda karşılaşacak. Amasyaspor FK ve Kelkit Belediyespor ise Eskişehir’e gelecek. Kırmızı Şimşekler Şile Yıldızspor ve 1922 Konyaspor takımları ile bu sezon yeniden karşılaşmayacak.

Elazığspor TFF’ye deprem nedeniyle ligden çekilme isteğini iletti. Eğer bu talep TFF tarafından kabul görmezse Eskişehirspor 33. Haftada sahasında Elazığspor ile karşılaşacak.