Eskişehirspor Başkan Vekili Selim Demircioğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Demircioğlu “Kulübün borcu 300 Milyon. Eskişehirspor’u kurtarmak isteyen varsa, ciddi bir grup varsa çıksın gelsin gereği yapılır” dedi.

Devre arasına son 1 hafta kala Eskişehirspor’da sürecin nasıl işleyeceği merak konusu olurken, transferin açılıp açılmayacağı ve yönetimin nasıl bir yol izleyeceği de camia tarafından merakla bekleniyor. Başkan Vekili Selim Demircioğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kulübün borcunun 300 Milyon olduğunu belirtti.  

Demircioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Müsaade etmeseydik, etmeseydiniz o zaman iyi insanlar, iyi Eskişehirsporlular. Onlar suçlu diye niye geri duruldu. Her şeyi bile bile niye susuldu. Kimse kendini sıyırmasın en masum olan bile sorumlu. Seven geri durmaz duramaz sevginin tabiatına aykırı. Son günlerde şanlı tarihimiz ile ilgili anılar, yazılar, eski haberler yoğun şeklide paylaşılıyor. Gururla tekrar tekrar okurken bir yandan da kahroluyorum.

Koskoca bir şehir bir olup Eskişehirspor’umuza sahip çıkamadık yıllardır. Herkesin bahanesi de hazır o şu bu. Eğer Eskişehirspor’u alıp kurtarmak ileriye taşımak isteyen ciddi grup var ise çıksın meydana biz varız arkadaş desin gereği yapılsın. İster şirketleşme ister halka açılma ne istenirse benim şahsen kabulüm. Çıkar ve o gün Eskişehirspor kapanmışsa ismi de alır değiştirir kullanırlar. Hatta doğru ise şimdi bile isim bir şekilde alınabiliyormuş artık hacizle mi hukukla mı bilmiyorum ama…

Herkes amacı doğrultusunda dürüstçe çalışsın. Madem birlik olamıyoruz o zaman ayrı gayrı deneyelim. Eskişehirspor bitti artık dönüşü yok bu borç bitmez yada buna harcanacak para ile BAL dan amatörden yeni takım çıkaralım diye düşünenler niye kapanmasını bekler. Kurun bir takım kuranlar var amatörde takımı olan insanlarımız var. Yasak değil suç değil.

En sonunda çoğunluk Eskişehirsporumuzun borcu kaça kapanır net olarak belirlemek lazım diyor. Yıllarca anlatmaya çalıştığım şey. Makul rakam için asgari birlik olmak gerekir. Tecrübelerime dayanarak şu ortamda en az 150 milyon TL ye tüm borç kapanır. 250 milyon da olur bu rakam.

Ardından diğer alacaklıları makul olmaya davet edip en sona Eskişehirspor kapanırsa kapansın diyenleri bırakacaksın. İşte o zaman bütçe ortaya çıkar. Sadece futbol ailesinin hesabı yeterli değildir. Yoksa borç 300 milyon TL. Bunu göze almak lazım kapatacağız diyorsak. Borcumuzun makul rakamlara inmesi için önce eski yeni tüm yöneticiler alacağını silmeli örnek olmalı. Hacizler geri çekilmeli. Sonra Eskişehirspor’u seven eski kaptanlar, teknik heyetler, sporcularımız ciddi indirim yapacaklar ki Eskişehirspor’u sadece para olarak görmesin kimse” dedi.