ESMİAD Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Sürücü şu yazılı açıklamayı yaptı;

"2024 yılı Asgari Ücreti, 17.002 TL olarak belirlenmiştir. Öncelikle hem çalışana hem de işverene hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Mevcut koşullar içerisinde işverenler için yüksek gözükse de yıl sonuna kadar bir artış olmayacağını düşündüğümüzde ortalama bir artış diyebiliriz. 

Fakat 2024 ilk çeyreğinde, işletmelerin maliyetleriyle başa çıkma zorluğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu artışın işverenler tarafından tek başına karşılanmasının kolay olmayacağını da belirtmek isteriz.

Bu zorlu dönemde, işletmelerin de işçi çıkarmadan üretmeye ve ticaretini yapmaya devam etmesi gereklidir. Elbette ki işçilerin hak ettikleri ücretleri almaları önemlidir. Ancak, işverenlerin bu yükü tek başına taşıması, işletme sürdürülebilirliği açısından ciddi zorluklar doğurabilir.

Bu noktada, devletimizin işverenlere yönelik maliyetleri hafifletecek destek mekanizmalarını hayata geçireceğinden eminiz. Özellikle vergi ve primlerde sağlanacak kolaylıklar, işletmelerin ayakta kalabilmesi ve istihdamın devamlılığını sağlamak adına önem arz etmektedir.

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği olarak, işverenlerin bu zorlu süreçte daha sürdürülebilir çözümler bulabilmesi için gerekli tedbirlerin almasını ve desteklerin arttırılmasını beklemekteyiz."