Bakanlık, emlak sektöründe adil rekabet ortamı sağlamak ve tüketici mağduriyetini önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Açıklamada, ilan platformlarında yer alan yanıltıcı ilanların önlenmesi için yapılan yönetmelik değişiklikleriyle ilan veren kişilerin kimlik bilgilerinin doğrulanması zorunluluğunun getirildiği hatırlatıldı. Ayrıca, taşınmazın sahibi olup olmadığını veya yetkilendirilip yetkilendirilmediğini doğrulamanın yükümlülüğünün getirildiği vurgulandı.

Bakanlık, elektronik ilan doğrulama sistemi (EİDS) üzerinden kimlik ve yetki doğrulamalarının yapıldığını ve sadece yetki belgeli emlak işletmelerinin ilan verebildiğini bildirdi. Kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla emlak sektörüne yönelik denetimlerin yoğun bir şekilde sürdüğü ifade edildi.

Son olarak, manipülatif fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında piyasada fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik yapılan denetimler sonucunda cezalar kesildiği ve bu konuda denetimlerin süreceği belirtildi.