Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Eskişehir İl Başkanı Fahri Gürgenburan, yerel seçimlerde izleyecekleri politika ve çıkaracakları adaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini ifade eden Gürgenburan, halkın içinden isimleri aday göstereceklerini belirtti.

"ESKİŞEHİR DEPREME HAZIR DEĞİL"

Başkanı Fahri Gürgenburan şunları söyledi:

"Bir şeyi ortaya koymak için yanlışları ortaya koymak lazım. 6 Şubat'ta bir deprem felaketi oldu. Eskişehir olarak depreme hazır değiliz. Eskişehir’de yapılan acilen yenilenmesi gerekiyor. Eskişehir halkını felaket bekliyor. Gerek yerel yönetim gerek genel yönetim bunu soğutmaya bırakmış durumda. Bizim 31 Mart'ı beklemeden acil eylem planı ortaya koymalıyız. Biz Eskişehir için büyük projelerimizi ortaya koyacağız. Kendi adayımızı çıkaracağız. Türkiye’de şu anda muhalefet sorunu var, iktidar sorunu yoktur. İktidarın karşısında yıllardan beri muhalefet yapabilecek bir muhalefet olmadığı için biz aynı iktidarla baş başayız.

"ÇOK BÜYÜK BİR EFOR SARF ETMEDİLER"

Biz son seçimlerde iktidar partisini yenebilmek için muhalefet partisini destekledik. Onlar da çok büyük bir efor sarf etmediler. Sonuç olarak da maalesef AKP hükümeti şu anda Türkiye’yi yönetiyor. Baktığınız zaman cumhuriyetin pek çok kazanımları özelleştirilmiş durumda. Türkiye’nin borcu fazlalaşmış durumda. İnsanlar 7 bin 500 liraya geçinmeye zorlanıyor. Kiralar en düşük 10 bin lira olmuş durumda. Büyükşehirde ve 14 ilçede kendi adaylarımızla destek isteyeceğiz çünkü bizim için büyük bir seçim. Bizim kendimizi gösterebilmemiz lazım insanlara. Pek çok insan BTP’ye üye oluyor. Pek çok kişi de bizim oy oranımız az olduğu için insanlar bizim oyumuz boşa gitmesin diye hareket ediyorlar ama büyük partilere oy verdikleri zaman boşa gidiyor. Çünkü insanların istedikleri yapılamıyor. Benim Eskişehir halkından isteğim bize destek olsunlar. Kendimizi gösterebilelim. Genç bir liderimiz var. Kendi çabalarımızla büyük bir muhalefet ortaya koyuyoruz.

"BİZİM HİÇBİR KIRGINLIĞIMIZ YOK"

Bizim hiçbir kırgınlığımız yok. Biz Altılı Masa’ya alınmayacağımızı biliyorduk. Halktan bize elen bir teveccüh var; 'çok iyi muhalefet yapıyorsunuz neden Altılı Masa’ya girmiyorsunuz' diyorlardı. Biz diğer partiler gibi kapitalizmi desteklemiyoruz. Milli ekonomi diye modelimiz var. Bu model Atatürk tarafından uygulandı. Türkiye’nin kazanımları ortadan kalktı. Gençlerimiz yurt dışına çıkmak istiyor. Genel başkanlar görüştü. O konularda ortak hareket edecekler mi etmeyecekler mi en azından birbirlerini tanımak, muhalefeti güçlendirmek için bir araya geldiler. İlerde ne getirir onu şu an bilmiyoruz. Genel Merkez'den ne talimat gelirse biz o unu uygulayacağız. Halkın içinde adaylar olacak. Halkı kandıran adaylar olmayacak. Ben partiye girdim üç ay sonra çıkıp da ben büyükşehir belediye başkanıyım diyen insanlar olmayacak. Belki çok zengin olmayacak ama sonuçta halka yadım edecek, halkın içinden olan, herkese eşit mesafede çalışma yürütecek bir aday olacak. Bu adaylarımızın projeleri olacak."