Eskişehirspor Başkan Vekili Fatih Baturaygil, Ali Aydemir transfer yasağının neden gerçekleşmediğini anlattı.

Fatih Baturaygil, "Ali Aydemir transferi olmadı. Çünkü transfer yasağımız yeniden devreye girdi. Bunlar başımıza gelebilir diye tahmin ettik ve tahta açılır açılmaz ve hızlı bir şekilde hareket ettik. Daha önce belirlenen oyunculara çalışma yaparak hızlı bir şekilde transferlerimizi yaptık. Ali Aydemir son günlerde Özcan Kızıltan hocamızın istediği bir oyuncuydu. Araştırdık ve olumlu referanslar aldık. Ancak sözleşmesi olan ve bonservisi de bulunan bir oyuncuydu. Afyonspor kulübü ile anlaştık, hatta şahsi evraklarımızı verecektik. Afyonspor başkanı ile anlaştıktan sonra Ali Aydemir ile prensipte anlaştık. İşlemler yapılırken Mevlüt Çelik ve Melih Ağa’nın TFF’ye başvurarak imzalarını geri çektiklerini öğrendik. Mevlüt Çelik ile görüşüp anlaştık ama Melih Ağa’dan olumlu yanıt alamadık" ifadelerini kullandı.

Transfer yasağı süreci ile ilgili de konuşan Eskişehirspor Başkan Vekili, “Transfer yasağının kaldırılması sürecinde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın emekleri büyüktür. Arkadaşım ve Eskişehirspor'un her zaman en büyük destekçisi olan eski kulüp başkanımız Nebi Hatipoğlu' na da şahsım adına ayrıca teşekkür ediyorum.”

Şehirden destek görüyor musunuz sorusunu yanıtlayan Baturaygil, “Sadece yönetimin çabası ve şehir de bulunan dostlarımız yardımcı oluyor. Hep söylüyorum, bu dosyalar kapanmadan Eskişehirspor’a huzur yok. Taraftarımızın yıllardır gösterdiği dik duruş olmasaydı zaten kulüp bu günleri de göremezdi” dedi.