Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şu ifadeleri kullandı;

“Partimiz Eskişehir’e önemli tesisler kazandırdı. Bunlardan birisi de 33 bin kapasiteli stadyum. Eskişehirspor’un durumuna biz de üzülüyoruz. Eskişehirspor’a sahip çıkıp destek vereceğiz. Kulübü ziyaret ettim. Başkanla, yöneticilerle, taraftarlarla görüştüm. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eskişehir kentinin futbol takımını destekleme oranında en yüksek yüzdeye sahip şehir. Eskişehirspor öyle bir takım ki, Bilecik’ten, Kütahya’dan insanlar bu takımın maçlarını izlemeye Eskişehir’e geliyor. Maalesef son yıllarda sportif başarı alınamadı. Bursa’da benzer sorunlar var. Bursaspor, Eskişehirspor gibi takımların bu hallere düşmesi üzüntü verici. Eskişehirspor’un eski parlak günlerine döneceğine inanıyoruz.

Stadyum ismi için Eskişehirsporlu yöneticiler ile görüştük. Uygun bir sponsor bulunmalı. Acele etmeyelim. Stadın ismi sponsor firmasının ismi olur. Hem Eskişehir’e hem de kulübümüze yakışır.” 

PEKİ SON DURUM NEDİR?

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in stadyumun Eskişehirspor'a devri konusunda arzulu olduğu, sponsor firma bulunduğu takdirde bu devrin gerçekleştirileceği öğrenildi. Eskişehirspor'a maddi kaynak sağlanması adına bu düşüncenin olduğu öğrenilirken yaz aylarında bu durumun sonuca kavuşması bekleniyor.