Yeniden Refah Partisi'nin Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde Seçim İrtibat Bürosu açıldı.

Açılışta konuşan Fatih Erbakan, "Seçim büromuzun açılışı hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah, 1992 ve 1994'te olduğu gibi 2024'te de Kağıthane'de refah güneşinin doğmasına, milli görüşün hakim olmasına, şafak vaktinin gelmesine vesile eylesin. Seçimler yaklaşıyor, bütün Türkiye kamuoyunda gece gündüz konuşulan bir parti, Yeniden Refah Partimizdir. Kendi seçmenimizin dışında rakip partilerin adayları, bizimle siyasi açıdan hiç ilgilisi olmayan gazeteciler, yorumcular, anketçiler dahi Yeniden Refah Partisi'nin muazzam yükselişini dile getiriyor. Bizler de bunu sahada en güzel şekilde görüyoruz. Trabzon'da, Karadeniz'de yıllar boyunca iktidar partisinin büyük hakimiyeti oldu ama bugün artık durumun farklı olduğunu görüyoruz. Dün Ataşehir'de üye kaydı yapmaktan esnaf ziyareti yapamadık. Her girdiğimiz dükkanda en az bir kardeşimiz üye olmak istediğini beyan etti. İnsanlarımız akın akın Yeniden Refah Partisi'ne koşuyor" diye konuştu.

"SEÇİMLERE 500 BİNİN ÜZERİNDE ÜYEYLE GİRME HEDEFİ"

Üye sayılarına dikkat çeken Erbakan, "Partimizin Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunun bir diğer göstergesi de resmi üye sayısıdır. 5 buçuk ayda 265 binden 442 bin 800 rakamına geldik. Son 20 günde 30 binin üzerinde üye kaydımız oldu. Islak imzalı formların sisteme girmesi devam ediyor. Çok değil birkaç gün içerisinde 450 bini geçmiş olacağız. İstanbul'da 100 bin üyeyi geçmiş olacağız. Hedefimiz bu tempoyla devam etmek ve seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle girmek. Rakamlar yalan söylemez. Dünyada ve Türkiye'de üye sayısı bakımından 5 buçuk ayda yüzde 80 oranında büyüdüğünü kimse söyleyemez. Oy patlaması yapacağımızın bir başka göstergesi de Türkiye'nin her yerinde en güçlü, donamlı, potansiyeli yüksek adayların bizden aday olmak istemesindedir. Bursa, Samsun, Elazığ, Yozgat, Şanlıurfa, Malatya ve İstanbul'da seçimlere son derece iddialı bir şekilde giriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ORTAYA KOYACAĞIZ ÇIKIŞ 2028'DE BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK"

Fatih Erbakan, "Erbakan hocamızın meşhur sözünde olduğu gibi; biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder, Allah bize yardım ederse kimse galip gelemez. İnşallah bu seçimlerde muazzam bir patlama yapacağız. Ahlaklı belediyecilik anlayışıyla, bu konuda büyük sıkıntı yaşayan milletimizi buluşturacağız. 31 Mart seçimlerinin önemlerinden biri budur. Yeniden Refah Partimizin zaferiyle milletimiz ahlaklı belediyeciliğe kavuşacak. İkinci önemi ise bu seçimde alacağımız oy, ortaya koyacağımız çıkış 2028'de iktidara taşıyacak. 2028'de iktidara gelmemiz neden önemli çünkü Türkiye'de sadece belediyecilikle çözülemeyecek ciddi sorunlarımız var da onun için önemli. Erbakan demek bereket demektir, yeniden bereket dönemini 2028'de başlatacağız. 31 Mart'ın önemi 2028'de Yeniden Refah'ın iktidarına zemin hazırlaması ve ahlaklı belediyeciliğin başlatılmasıdır. Ahlaklı belediyecilik demek, belediyelerin borçtan ve faizden kurtarılmasıdır. Belediyenin denk bütçeyle çalışması demektir. Lüksün, israfın, şatafatın bitirilmesi demektir" dedi.

"RÜŞVETİN, YOLSUZLUĞUN ASLA BELEDİYELERİMİZDE YERİ OLMAYACAK"

Erbakan, "Haksız zenginleşme diye bir şey olmayacak. En alt kategorideki belediye çalışanından belediye başkanına kadar haksız zenginleşmeye müsaade etmeyeceğiz. Rüşvetin, yolsuzluğun asla ve asla belediyelerimizde yeri olmayacak. Adam kayırma, torpil olmayacak. Çifte standart olmayacak yandaşa değil vatandaşa çalışan bir belediye olacak. Ahlaklı belediyecilik halka hizmet hakka hizmettir demektir. Ticaret makamı olarak değil ibadet makamı olarak görmektir. Siyasetin ticaret olarak değil ibadet olarak yapılması milli görüş siyasetidir. Ahlaklı belediyecilik anlayışı budur" diye konuştu.

"AHLAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ"

Erbakan, "Depremle ilgili tedbirler noktasında bile iş ahlaka ve maneviyata dayanıyor. Rant uğruna insanların canından olduğunu gördük bu önce ahlak ve maneviyat anlayışı olmadığı için oluyor. Kentsel dönüşmüşümü rantsal dönüşüm olarak uygulamaktan çıkarıp ahlaklı kentsel dönüşüm yapacağız. Kul haklarını, depreme dayanıklı olmasını, çevreyi korumayı gözeterek şehirlerimizi yeniden yapılandıracağız. Sokak köpekleri için tamamen batı standartlarında barınaklar yapılacak. İnternet üzerinden 24 saat canlı yayınla izlenebilecek kötü yaşam koşulları asla olmayacak. İş arayan veteriner hekimlerimiz istihdam edilecek. Barınakları görmek isteyen vatandaşlarımıza belediye ücretsiz servis ayarlayacak gidip görülebilecek. Yavrularımızın, yaşlılarımızın bu vahşete maruz kalmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nin İBB Adayı Mehmet Altınöz ise "31 Mart akşamı sandıkları patlatacağız, İstanbul'u kazanacağız. Özgüvenimiz tam, bize bazı gazeteciler televizyon kanallarında diyorlar ki nasıl kazanacaksınız? Bıyık altından gülüyorlar acaba son dakika çekilecek misiniz diye soruyorlar. Öyle değişik espriler yapıyorlar. Son gülen iyi gülecek. 1 Nisan'da Saraçhane'de Ekrem İmamoğlu'na teşekkür edeceğiz, devir teslim töreni yapacağız. 1994 ruhuyla nerede kalmıştık diyeceğiz ve çalışmaya başlayacağız" dedi.