Deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Ankara Samsun Federasyonu Samsun İl Başkanı Fatih Pişkin, bir kişiyi 72 saat sonra enkazdan kurtarma anlarını anlattı.

Samsunkenthaber'de yer alan habere göre; ASFED Samsun İl Başkanı Fatih Pişkin, yardım için gittiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 3 kişi enkazdan çıkartarak kurtardı.

ASFED İl Başkanı Pişkin, deprem bölgesinde bir anne ve 5 yaşındaki kızı ile birlikte, 72 saat boyunca göçük altında kurtarılmayı bekleyen bir kişiyi kurtardı.

ASFED Samsun İl Yönetimi olarak 54 kişi ile birlikte deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Fatih Pişkin, "Burada sayısını bilmediğimiz kadar cenaze çıkarttık.38 yaşında Ahmet isminde bir arkadaşı göçük altından sağ salim kurtarmayı başardık. Kurtarma çalışması sonrası enkazdan hep birlikte ayrıldık. Nasıl oldu bilmiyorum, ayaklarım beni geri geri çekti. Her yer karanlıktı. Enkazdan Ahmet'i çıkarttığımız yere tekrar giderek göçük altına girdim. Kimse var mı diye seslendim. İçerde biri olma ihtimaline karşı, konuşamıyorsanız bir yere üç defa vurun diyerek bağırdım. Bunun üzerine göçükten 3 defa ses geldi. Hemen diğer görevlilere seslenerek göçükte birilerinin olduğunu söyledim. Göçüğe gelen diğer görevlilerde sesleri duydu. Ve 9 saatlik çalışma sonucu anne Fazilet ve 5 yaşındaki kızı Almira'yı sağ salim bulundukları yerden çıkarttık" dedi.