İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-17" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 şüpheli yakalandı. Operasyonların koordinasyonunu Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı yürüttü.

Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin örgütün "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, "ByLock" kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen son 11 aydaki operasyonlarda toplam 5,191 operasyon düzenlendiğini belirtti.

Bu operasyonlarda 8,153 şüpheli yakalanırken, bunlardan bin 518'i tutuklandı. Bin 751 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yerlikaya, güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız.

Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.