Dubai’de bir otelde aşçı olarak çalışan Yasin Çakar yine aynı ülkede bir Türk restoranında müdür olarak çalışan Filipinli Arjenney tanışarak birbirlerine aşık oldu. 

Filipinli genç kız ile 3 yıl süren arkadaşlıklarının ardından kendi aralarında çift söz kesti. Yıllık izinlerini geçirmek için Türkiye’ye gelen gençler Türk aileyle tanıştıktan sonra Filipinli genç kız Arjenney Müslüman olmak istediğini söyledi.

Devrek Müftülüğüne ihdida merasimi gerçekleştirildi. Türk ailenin de hazır bulunduğu merasimde Filipinli Arjenney, kelimeyi şahadet getirerek Müslüman oldu ve Asya adını aldı.

Freni patlayan biçerdöver dehşet saçtı! Freni patlayan biçerdöver dehşet saçtı!

Artık Müslüman olduğunu ifade eden Asya Faiye Lim Dela Pa, ”Ben ve Yasin üç yıl süren bir arkadaşlıktan sonra bir birimizi sevdiğimizi anladık ve aramızda söz kestik. Yasin’in Müslüman olması beni derinden etkiledi ve ben de Türkiye’ye gelerek Müslümanlığı seçtim. Şu an kalbim çok ferah ve çok mutluyum.” diye konuştu.

Asya Faiye Lim Dela Pa’ya ihtida belgesi ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.