TGRT Haber ekranlarında konuşan Yasemin Bozkurt şu ifadeleri kullandı;

“Soğanın kilosu 14 lira 95 kuruş olmuş. Az tuzlu peynir 162 lira olmuş. Dil peyniri 385 lira olmuş. Dün zincir marketlerden birisine gittim. Elimizi ve cebimizi yakan fiyatları gördüm. 4 tane soğan alabildim. Çünkü 4 tane soğana ihtiyacım vardı. Soğan bu ülkede ne zaman lüks oldu? Arpacık soğanı 38 lira 90 kuruş. Biz bu hale nasıl geldik. Mini patates 25 lira 90 kuruş.

Bir kadın olarak alışveriş yapmak üzere markete gittiğimde 4 tane soğan alabildim. Hadi salkım domates sera işi. Patlıcanı da geçtim. Sandviçin içerisine koyduğum dil peynirini yanlış okumayayım diye gözlüğümü taktım. 385 liraya peynir mi olur. İnanın almadım. Protesto ediyorum. Bir şey pahalıysa alıyorum. Protesto edeceksiniz. O sandviç aklımda kalsın önemli değil.

Az tuzlu taze basit bir peynir 162 lira olmuş. Geçen sene 30-35 liraydı. Midem kalması gereken aklımda kaldı. Salatalık 32 lira 90 kuruş. Çoban salata yapmak bile lüks oldu. Dil peyniri bana dedi ki bana 3 adımdan fazla yaklaşma. 385 lira fiyatla ben 3 adımdan fazla yaklaşamam. Geçen hafta 9 lira 45 kuruşa aldığım normal soğan 14 lira 95 kuruş olmuş. Hani Ocak ayında zam yapmayacaktınız.”