2015 seçimlerinde Eskişehir'den CHP Milletvekili seçilen ve PM üyesi olan Gaye Usluer, CHP'den istifa edip Memleket Partisi'nin kurucuları arasında yer almıştı.

Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Usluer, CHP saflarına geri döndü.

Prof. Dr. Gaye Usluer, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifasını açıklamıştı. CHP'den istifa ettikten sonra Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi'ne geçen Prof. Dr. Usluer, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenmişti. Usluer, geçtiğimiz yıl Haziran ayında da Memleket Partisi'nden istifa ettiğini açıklamıştı.

“BU İKTİDARI GÖNDERMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

“Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış görünen,  alternatif ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi’nden istifa ettiğimi bilgilerinize sunuyorum” diyerek Memleket Partisi’nden istifa eden Prof. Dr. Gaye Usluer, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Usluer, aldığı karar ile tekrardan CHP’ye döndü. Dönüşünü ‘Yuvaya dönüş’ olarak değerlendieren Usluer, “Bu sürece olumlu katkı sunmak istiyorum. Seçime 32 gün kaldı efelenerek, hakaret ederek ve ötekileştirerek, olmayanı varmış gibi göstererek, yapmadığını yapacakmış gibi göstererek seçim kazanma dönemi bitti. Bu iktidar gitmeli. Bu iktidarı göndermek hepimizin sorumluluğu. Tüm CHP milletvekili adaylarına başarılar diliyorum. Ortak hedefimiz belli. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak ve düzeni değiştirmek. Birlikte başaracağız” dedi.