Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Başkanı Recep Taşel, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ın da katılımıyla partisinin il başkanlığı önünde gerçekleşen basın toplantısında Kodak, Eskişehir milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

4 yıldır yürüttüğü Odunpazarı Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ederek, vatandaşların karşısına milletvekili aday adayı olarak çıktığını söyleyen Kodak, “Milletvekili aday adayı olma kararını kolaylıkla almadım. Ancak yaptığım köy, mahalle ve diğer ziyaretlerimde gördüklerimden, yaşadıklarımdan anladım ki; aday olmalıyım. Çocuğuna beslenme çantası hazırlayamayan annelerin hüznünü gördüm. Kirasını ödeyemeyen esnafımızı gördüm. Evinin elektriği kesik vatandaşımızı gördüm. Bütün zirai aletlerini kredi borcunu ödeyemediği için satışa çıkaran çiftçilerin isyanına tanık oldum. Evini geçindirebilmek için ikinci hatta üçüncü işte çalışan memur ve işçiler tanıdım. Vardiya yemeğinde kendisine verilen bir elmayı çocuğuna götüren babalara rastladım. Tüm bu gördüklerim, insanımızın ne kadar onurlu olduğunun en büyük örneği! İnsan onuruna yakışır bir yaşam için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu yolculuğa ben de kanımla canımla katkı vermek istiyorum.” diye vurguladı.

Eskişehir’in neferi olacağının sözünü veren Kodak, “Eskişehir’in ve Eskişehirlilerin çıkarlarını koruyacağıma söz veriyorum. Laik, demokratik, insan haklarına saygılı bir Türkiye için mücadele edeceğime söz veriyorum. Eskişehirli hemşerilerimin Ankara’daki sesi, gözü ve kulağı olacağıma söz veriyorum. Herkesin ulaşabileceği biri olacağıma söz veriyorum. Gece gündüz demeden çalışacağıma ve kimin ne sorunu varsa yanında olacağıma söz veriyorum. Hizmetin yandaşa değil, vatandaşa yapılması için çaba göstereceğime söz veriyorum.” dedi.