Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, gençlere verilen desteklerin devam edeceğini belirterek, “Gençlerimizin ülke geleceğimiz açısından büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Onların yeteneklerini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi, 2011 yılında açılan Gençlik Merkezleri aracılığıyla gençlerin sosyal etkinliklere katılımını sağlarken, çok çeşitli branşlarda ücretsiz eğitimler de sunuyor. Gitardan tangoya, tiyatrodan Japonca’ya kadar geniş bir yelpazede eğitim olanakları sunan merkezler, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor.

Gençler, Gençlik Merkezleri’nde psikolojik destek, ücretsiz kütüphane ve çalışma salonları gibi imkanlardan da faydalanabiliyor. Ayrıca bilgisayar laboratuvarları ve düzenlenen sosyal-kültürel etkinliklerle de gençlerin sosyal hayata katılımı teşvik ediliyor.

Üniversite sınavına hazırlanan gençler için düzenlenen ücretsiz kurslar da Gençlik Merkezleri’nin önemli hizmetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Türkçe, edebiyat, matematik ve geometri gibi derslerin yanı sıra mesleki eğitimler de gençlerin tercihine sunuluyor.

Başkan Ataç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve ülkemizin geleceği için önem arz ediyor. Bu nedenle gençlerimize sunduğumuz imkanları artırarak devam ettireceğiz. Gençlik Merkezlerimiz, her geçen gün daha fazla gencimize hizmet sunuyor ve bu benim için büyük bir mutluluk kaynağı” şeklinde konuştu.