ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın en gözde kayak merkezlerinden Yalnızçam'a hafta sonu tatili dolayısıyla gelen ziyaretçiler, hem kayak yapmanın hem de kar üzerinde halay çekmenin keyfini yaşadı.

Hafta sonunu fırsat bilen kayakseverler, kentte bir süre önce modern telesiyej hattının hizmete girmesiyle daha cazip hale gelerek yörenin en gözde kayak merkezlerinden olan Yalnızçam'a adeta akın etti.

Şehir dışından da ziyaretçi ağırlayan Yalnızçam'a gelen kayak tutkunları, telesiyej ile çıktıkları Yalnızçam Dağı'nın zirvesinden eteklerine doğru çam ağaçları arasında kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Kayak tutkunları kayak sonrası kar üzerinde halay çekerek, gönüllerince eğlendi.

Ankara-Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder Eşitti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "50 kişilik bir kadro ile Yalnızçam'a geldik. Kadromuzda müzik ile uğraşan arkadaşlarımızın olması dolayısıyla kar üstünde halay çekerek buranın tadını çıkardık." dedi.

Yalnızçam'da olmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Eşitti, "Ekibimizde sadece Ardahanlılar değil Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen hemşehrilerimiz var. Bugün burada çok güzel bir mozaik oluşturduk. Burada çok güzel bir ortam var." diye konuştu.

Ergüder Eşitti, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında birçok kayak tesisi gördüğünü ancak Yalnızçam'ın doğasıyla harika olduğunu ifade etti.

Saliha İnanç da 2'nci kez Ardahan'a geldiğini belirterek, "Yazın geldiğimde burası yemyeşildi, çok güzeldi. Kayak tesisleri buraya çok ayrı bir özellik katmış. Ardahanlı değilim ama Ardahanlı kadar sevdim burayı." şeklinde konuştu.

Sahure Çakmak da iklimin soğuk olduğunu ancak insanların çok sıcak kanlı oluşundan etkilendiğini ifade ederek, "İyi ki Ardahan'a gelmişim, iyi ki Ardahanlıları yakından tanımışım. Buraya en kısa sürede bir daha geleceğim." ifadesini kullandı.