AZEZ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Beytüzeka Kurumu ortaklığıyla, Fırat Kalkanı harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen Bab ilçesinde kıyafet dağıtım merkezi açıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Fırat Kalkanı Harekatı Bölge Sorumlusu Serkan Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü ülkenin birçok bölgesinde kıyafet dağıtım merkezi açtıklarını söyledi.

Öktem, "İHH olarak bugün Bab'dayız. Kuveyt Beytüzzeka kurumu ile birlikte açılan ücretsiz kıyafet dağıtım merkezinin amacı, bölgedeki muhtaç insanların ihtiyaçlarını gidermektir." dedi.

Önce yetimlere, sonra ihtiyaç sahibi sivillere yardımcı olmak istediklerini belirten Öktem, merkezden her ay yaklaşık 8 bin ailenin istifade edeceğini ifade etti.

Öktem, daha önce Azez'de aynı merkezi açtıklarını dile getirerek, "Şu anda Bab'da açıyoruz bir sonrakini Cerablus'ta açacağız. Bab'ın içerisinde buna benzer projeleri devam ettiriyoruz. Bir başka proje olarak da Bab’ın içerisinde 800 yetim aileye günlük olarak ekmek dağıtıyoruz." diye konuştu.

İHH, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki tesislerinden koordine edilen Suriye çalışmalarında, gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek sağlıyor.