Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, bugün açıklanacak enflasyon verilerine dikkat çekti. Şimşek, 'Enflasyon oranı, bu ay itibarıyla en yüksek noktayı görecek. Sonraki aylarda hızlı bir şekilde düşüş bekliyoruz. Enflasyonla mücadelemiz kesintisiz bir şekilde sürecek' dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri, merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, enflasyonla ilgili gelecek beklentileri şekillendiriyor.

Memur zammında iki yeni ihtimal! Fark daha da artacak Memur zammında iki yeni ihtimal! Fark daha da artacak

Uzmanlar, enflasyonda baz etkisiyle birlikte düşüşün başlayabileceğine işaret ediyor. İktisatçı Prof. Dr. Sinan Alçın, 'Mayıs ayında aylık bazda güçlü bir enflasyon bekliyoruz. Bu ay, en yüksek noktayı görebiliriz. Ancak sonraki aylarda özellikle mevsimsel etkilerle yaş sebze-meyve fiyatlarında göreli bir yavaşlama olabilir. Geçen yıl temmuz ve ağustos aylarında Türkiye tarihinin en yüksek aylık enflasyonunu görmüştük; dolayısıyla baz etkisiyle de enflasyonda bir geri çekilme olabilir. Ancak henüz Merkez Bankası'nın yıl sonu beklentisi olan yüzde 38'e ya da Hazine ve Maliye Bakanı'nın işaret ettiği eylül ayında yüzde 40'lara inen bir enflasyonun gerçekleşeceğini söylemek için erken' şeklinde konuştu."