Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi için çalışma yürüten Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonda, işveren temsilcisi  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) görüşlerini sundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısında Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri de ekonomik veri ve raporlarını paylaştı.

İŞÇİ ONLİNE İŞ VEREN OFFLİNE

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren 2021 yılı asgari ücreti belirleme çalışmaları bu sene Kovid-19 salgını sebebiyle online olarak gerçekleştiriliyor. Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk toplantı basına ve kamuoyuna açık şekilde yapılırken,TİSK'in ev sahipliğindeki ikinci toplantı ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işveren kesiminin görüşlerini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının küresel rekabetteki duruma, Ticaret Bakanlığının da dış ticaretteki gelişmelere dair veri ve raporları paylaştığı toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri de sunum yaptı.

Komisyon, üçüncü toplantısını 22 Aralık Salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde yine çevrim içi yapacak.