Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen Ceza Hukukunda Alternatif Çözüm Yolları Sempozyumu'na katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Abdulhamit Gül, yargının bağımsızlığını ele aldı.

Yargının konjoktüre veya birilerinin dediklerine bakmadığını belirten Bakan Gül, yargının dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa'ya baktını dile getirerek, "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun." dedi.

"YATIRIMCILAR İÇİN HUKUK GÜVENLİĞİ"

Yargının bağımsızlığında hakim ve savcıların arkasında durulduğunun altını çizen Bakan Gül, Türkiye'ye yatırım yapılmasından korkulmaması için yargı reformunu da ele aldı.

"Yerli ve yabancı yatırımcılar için hukuk güvenliğinin önemine değindiniz. Bu konuda yeni bir reform gündemde mi?" sorusu üzerine Gül, hükümetleri döneminde çok önemli mevzuat değişiklikleri ile düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Reformların sürekli ve dinamik olduğunu, her zaman yapılması gerektiğini vurgulayan Gül, 2023'e kadar daha güvenilir bir hukuk sistemi için çalışmalarına devam ettiklerini anlattı.

"YARGI REFORMU, ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Yargıda yeni düzenlemelere gidileceğinin altını çizen Bakan Gül, "Yargı reformu belgemiz, öngördüğümüz yeni düzenlemelerle ülkemizin önünü açacak, erişilebilir adalet sistemiyle yatırım ortamının iyileşmesine hizmet edecektir." ifadelerini kullandı