Bakan Murat Kurum, termik santral işletmecileri fitrelerini 6 ay içinde takması lazım dedi. Eğer 6 ay içinde termik santrallere fitreler takılmazsa ceza uygulaması yapılacak. Takılmasına ilişkin dilekçe verilmemişse, kendimiz gider takarız ve maliyetini yönetici firma tarafından karşılatılacaktır.

Bakan Murat kurum ATO tarafından gerçekleştirilen markaların buluşması toplantısında medya mensuplarının sorduğu soruları cevapladı. Termik santrallerin bacalarına filtre takmasının 2 yıla kadar uzatılmasını ve AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarının yer aldığı soru ya şu cevabı verdi. Biz hiçbir zaman fitreleri devlet bütçesinden takacağız demedik.

Maliyeti yüklenici firma karşılayacaktır. Türkiye'nin enerji ihtiyacını gidermek açısından termik santrallerin önemli olduğunu söyleyen Kurum, aynı zamanda dışarı salınan gazında çevre sorununa yol açmaması için bacalara filtre takılması zorunludur. Bazı santraller fitreleri takarken, bazıları yeni proje aşamasındalar, bazıları da daha hiç başlamadılar. Bütün partilerin oy birliğiyle 2022'ye kadar takılması zorunlu hale getirildi. Bu süre zarfında filtreleri takılmayan termik santrallere ceza uygulaması yapılacaktır diyerek konuştu.