TBMM'de basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ülke gündemini değerlendirdi. Destici'nin gündeminde Yunanistan ile yaşanan sorunlardan yeni anayasa çalışmalarına kadar pek çok husus yer aldı. 
Yunanistan ile ilgili soruna değinen Destici: " Yunanistan bir adım daha atarsa akibeti Ermenistan'dan beter olacak" Dedi.
Gara'da 13 askerimizin şehit olması ile ilgili konuşan Destici: " Terör ile mücadele sadece dağda değil. Terör her yerde destekçileri her yerde. Terör meselesini kökünden çözmeliyiz. Mecliste PKK var,Mecliste HDP var, öncelikle meclisteki terörün temizlenmesi gerekiyor. PKK'nın kanlı elinin kanını HDP  de elinde  taşıyor. PKK'nın eli ne kadar kanlı ise HDP'nin eli de o kadar kanlı.
"Kürtler bizim kardeşimiz"
Kürt vatandaşlarımız bizim kardeşimiz, onların sorunları bizim sorunumuzdur şeklinde konuşan Destici, sözlerine şu şekilde devam etti: " Kürt kardeşlerimizin sorunları bizim de sorunumuz her derde deva bulunur. Terörle silahla çözüm olmaz. hedefte bizim birlik ve dirliğimiz var oyları ile teröre destek olmasınlar.Bizim bunları anlatmamız lazım. Emperyalist güçlerin oyunlarına karşı uyarmalıyız"
Yeni anayasa çalışmaları hakkında görüşlerini paylaşan Destici: "Cumhurbaşkanız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını kıymetli buluyoruz. Anayasa çalışmalarını destekliyoruz. Siyasi partiler ile görüşüyoruz. meseleye önyargılı bakılmaması gerekiyor" diye konuştu.
Seçim kanunu konusunda önerilerini sıralayan Destici:" Baraj kesinlikle kaldrılmalı, mevcut durumda baraja gerek yok. Ön seçimden yanayız, bu değişikler yapılırsa bundan sonraki seçimlerin daha demokratik olacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 
Seçim kanunu ile ilgili açıklamalarından sonra Destici  basın mensuplarına teşekkür etti ve basın açıklamasını bitirdi.