Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Kimi üretim maliyetlerindeki artışlardan, kimi aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tokat’taki toplu açılış törenine katıldı. Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projeleri hizmete açan Erdoğan, sözlerine 13 yıl önce bugün helikopter kazasında yaşamını yitiren eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Muhsin kardeşimin, dava ve siyaset yolculuğunun her adımı, kendisinin ‘Düz yaşayacağız, dik duracağız, doğru gideceğiz’ sözüne uygun şekilde geçmiştir. Ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe hep rahmetli Muhsin kardeşimin onurlu ve sağlam duruşunu hatırlıyorum. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum.

“TÜRKİYE OLARAK NEREDE DURDUĞUMUZU ANLATTIK”

Şu coşkunuz, şu ihtişamınız bir şeyi ortaya koyuyor. Siz diyorsunuz ki Tokat olarak, ‘Biz, biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz’. Dün ben Brüksel’deydim. Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi’ndeydim. Oralarda mesajlarımızı verdik. Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık. Şimdi bugün de sizlerle beraber Tokat’tayım.

“YENİ TOKAT HAVALİMANI’NI ŞEHRİMİZİN GELECEKTEKİ HEDEFLERİNİN BİR SEMBOLÜ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Tokat’a bugün elimiz boş gelmedik. Ziyaretimiz vesilesiyle, yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar lirayı bulan 100’lerce eser ve hizmetin resmi açılışını bugün bu meydanda yapıyoruz. Tokat’a yakışır be. Bu yatırımlar Tokat’a yakışır. Daha nice yatırımlar… Biraz sonra sayacağız. Biraz önce indiğimiz ve kurdele kesimiyle siftahını yaptığımız yeni Tokat Havalimanı’nı şehrimizin gelecekteki hedeflerinin bir sembolü olarak görüyoruz. Yatırım bedeli ne biliyor musunuz? Bir milyar 200 milyon. İki milyon yolcu kapasitesi var yıllık. Teknik donanımlarıyla inşallah şehrimizin çok uzun yıllar boyunca hava yolu ulaşımı ihtiyacını karşılayacaktır. Eski havalimanıyla mukayese edilemeyecek modern bir eser olan yeni havalimanımızın Tokat’ımıza ve burayı kullanacak herkese hayırlı olmasını diliyorum. Tabii şehrimize kazandırdığımız tek ulaştırma yatırımı havalimanımız değildir. Havalimanımız ve kavşağıyla beraber Tokat Çevre Yolu Köprüsü ve heyelan ıslahının, Reşadiye-Aybastı yolunun, Tokat-Sivas yolu ikmalinin, Tokat-Reşadiye yolunun heyelan ıslahının, tarihi Hıdırlık Köprüsü’nün restorasyonunun da resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

“ANAOKULUNDAN İLKOKULA, ORTAOKULDAN LİSEYE VE PANSİYONA KADAR 25 AYRI YATIRIMI RESMEN HİZMETE AÇIYORUZ”

Eğitimde çeşitli ilçelerimizde anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve pansiyona kadar 25 ayrı yatırımı resmen hizmete açıyoruz. Üniversitemizin çeşitli fakülte ve yüksekokul binalarıyla güneş enerjisi santralini de resmen bugün hizmete sunuyoruz.

Sağlıkta 150 yataklı Erbağ, 150 yataklı Turhal, 10 yataklı Artova, 10 yataklı Pazar Devlet Hastaneleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yatırımın açılışını bugün yapıyoruz.

Merkezde ve ilçelerimizdeki spor tesislerinin, Batmantaş Barajı’nın, çok sayıda yol, sulama, gölet, atık su, kanalizasyon, ağaçlandırma, tarımsal kalkınma projesinin resmi açılışlarını bugün bu meydandan gerçekleştiriyoruz.

Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarını, restorasyon çalışmalarını, sanayi sitelerine yapılan tesisleri hizmete açıyoruz.

“SON 20 YILDA TOKAT’A KAZANDIRDIKLARIMIZ VAR Kİ SAATLERCE ANLATSAM BİTİREMEM”

Tokat Belediyemizin hayata geçirdiği yol, meydan düzenlemesi, katı atık tesisi, park, hizmet aracı ve tesisi projelerinin resmi açılışlarını da yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Tokat’ımıza kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımız, belediyelerimizi, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Tabii bunlar sadece bugün açılışını yaptığımız yatırımlar. Bir de son 20 yılda Tokat’a kazandırdıklarımız var ki saatlerce anlatsam bitiremem.

“ŞURADA NE KALDI? 15 AY. 15 AYDA KAPI KAPI DOLAŞMAYA VAR MIYIZ”

Şurada ne kaldı? 15 ay.15 ayda kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kadın Kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Haziran 2023’te ben inanıyorum ki karşımdaki bu muhteşem tablo, yeni bir destan yazacaktır. İnşallah 2023’te vereceğiniz destekle Tokat’ı daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz.

“MUHALEFETE DAVET YAPTIK. ‘SİZ DE GELİN, BERABER AÇALIM’ DEDİK”

Cuma günü 10 binlerle beraber bu köprünün açılışını yaptık mı? Fiyatı ne biliyor musunuz? İki buçuk milyar avro. Muhalefet konuşuyor. Muhalefete davet yaptık, ‘siz de gelin’ dedik, ‘beraber açalım’. Bay Kemal gelmedi. Yanındakiler gelmedi. Yahu gelin de bu heyecanı beraber paylaşalım. Gelmediler ama biz, milletimizle beraber açtık. Siz de Tokat’tan zaten izlediniz. Bu millet bunlara layık.

“HAYAT PAHALILIĞININ CANIMIZI YAKTIĞINI GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Unutmayın. Bizim önceliğimiz, insanımızın evvela istiklalini ve istikbalini, onunla birlikte işini, aşını, ekmeğini kaybetmemesi; yokluğa, yoksulluğa düşmemesidir. Bunun için ne diyoruz? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Asgari ücret artışından sosyal desteklerin kapsamını genişletmeye kadar aldığımız pek çok tedbirle vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Kimi üretim maliyetlerindeki artışlardan, kimi aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Türkiye’nin gücünün büyüklüğünü bölgemizde ve dünyada herkes görüyor.”