İstanbul beşik gibi sallanıyor… Dün akşam saatlerinde 20.04 ile 20.09 sularında 3 ile 3,2 büyüklüklerinde 2 deprem İstanbul’da gerçekleşti. Büyük Marmara depreminin sarsıntılarının başladığı yönünde dedikodular artmaya başladı. İstanbul’un sallanması ile komşu şehirlerde bu durumu hisseti. Deprem sırasında hiçbir can ve mal kaybı gerçekleşmedi.
Marmara Depremi
Marmara Denizi hattın toplamda 3 sarsıntı gerçekleşti. Yalova açıklarında hissedilen depremin büyüklüğünün 4,0 olarak belirtildiği ve zeminden tam olarak 10.66 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem üç şehirde tam olarak hissedildi. Bu şehirler Yalova, Kocaeli ve İstanbul olarak belirtildi. 
Büyük Marmara Depremi Korkusu
Son günlerde Marmara denizi tarafından gerçekleşen her deprem sonrasında akıllara büyük Marmara depremi geliyor. 17 Ağustos depremi sonrasında İstanbul ve çevre illerinde büyük bir deprem olacağını belirten Prof. Dr. Şener Üşümezsoy “bu tip durumlarda fay hattının dinlendiği” şeklinde bir açıklama yaptı. 10 Ekimde gerçekleşen depremde herhangi bir mal ve can kaybı olmaması sevindirici bir detay olarak haber kanallarında geçti.