Ankara’da okuyan üniversite öğrencisi İrem Kütük’ün kampüs yerleşkesi içerisindeyken arka kapağının ihmal edilir bir şekilde kapatılmasından dolayı açılan kapak yüzünden öldüğünü biliyorduk. Kamyonet sürücüsü Tahir Kepenek’in de tutuksuz yargılanması İrem’in tüm sevenlerini üzmüştü. Teknisyen Hasan S. İse “ kapağın açılıp kapanması için menteşelerde pim olmalıydı. Baktığımızda yoktu ancak pimi ben taktım” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü’nde okuyan ve 3. Sınıf öğrencisi olan İrem Kütük’ün üniversite içerisinde ilerleyen kamyonetin damper kapağının açılması sonucu İrem’e çarpıp ölümüne yol açan kamyonet sürücüsünün davası devam ediyordu.

Duruşma salonunda tanık olarak getirilen ve şirketin teknisyeni olan Hasan S. Yaptığı açıklamada kamyonetin tadilatta olmadığını, ufak tefek düzeltmeler yapıldığını ve yana yukarıya açılıp kapanma sisteminin gayet düzgün olduğunu savundu.

“Yine kapağın sağa sola açılması için gerekli olan menteşe ve pim bulunuyor. Bunlardan menteşe vardı fakat pim yoktu. Ama ben pimi takmıştım” sözlerinde bulundu.

“ Pim yerine sağlam takıldığı müddetçe pimin kendiliğinden çıkması mümkün değil. Yarım takılırsa çıkabilir. Ancak yolun bozuk olması, arabanın sarsılmasıyla tam takılan bir pim çıkmaz” sözlerini sarf etti.