ORMANLARI KORURKEN VEFAT EDEN İŞÇİLER ŞEHİT SAYILMALI!

Burak Erbay, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla bugün yaptığı açıklamada, orman yangınlarına dikkat çekti. Erbay, “Tüm dünya, küresel ısınma ve iklim krizine karşı orman varlığını korumak ve artırmak için bütçe ayırmaktadır. Bizim de orman varlığımızı korumak ve geliştirmek için kapsamlı bir orman politikası oluşturmamız gerekmektedir. Ancak yanlış politikalar nedeniyle çıkan orman yangınlarına bile zamanında müdahale edilemiyor. Geçen yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan yandı, doğal hayat yok oldu” diye konuştu.

"ORMANLARIMIZI KORURKEN HAYATINI KAYBEDEN ORMAN İŞÇİLERİMİZ DE ŞEHİT SAYILMALI"

Erbay, orman yangınlarında hayatını kaybeden orman çalışanlarının şehit sayılması için TBMM’ye kanun teklifi verdiğini açıkladı. Erbay, şunları kaydetti:

“Ormanlarımızı korumak için canla başla mücadele eden orman işçilerimizi kaybediyoruz. Geçtiğimiz sene dört orman işçimiz yangınlarla mücadele sırasında hayatını kaybetti. Nasıl ki bu vatanı savunurken hayatını kaybeden asker ve polisimiz şehit sayılıyorsa ormanlarımızı korurken hayatını kaybeden orman işçilerimiz de şehit sayılmalı. Ve ailelerinin şehitlik haklarından yararlanması gerekmektedir. Bu konuda hazırladığım yasa teklifini TBMM’ye sundum.

“BU YASA TEKLİFİNİ ACİLEN GÜNDEME ALALIM”

Buradan AKP iktidarına sesleniyorum. Ormanları korumak için hayatını kaybeden işçilerimize ve ailelerine vereceğimiz en güzel hediye, bu kanunun kabul edilmesidir. Aileler dört gözle bu kanunun kabul edilmesini beklemektedir. Bu konuya ‘orman vatandır’ şiarıyla bakalım ve bu yasa teklifini acilen gündeme alalım.”