Son günlerde gündemde olan sığınmacılara ilişkin de konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Sığınmacılar, mülteciler deyince aklı izan ile insaf ile hareket etmek lazım. Biz biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek. Dönmeye de başladı. Biz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı'nı da bunun için yaptık. Niye sınırlarımızın güneyinde 900 kilometrelik alanda terör odaklarını daha sınırlarımıza gelmeden temizledik.

Şimdi oralarda Suriye’deki iç savaştan canını kurtarmak için ülkemize gelen sığınmacılara evler yapıyoruz, okullar yapıyoruz ve oraya yerleştiriyoruz. Güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bunlar gidecekler ama bu büyük ülkeden iyi hatıralarla ayrılmaları bizim için çok önemlidir. Biz asil bir milletiz. Biz ölümle burun buruna gelen insana komşularımızın yaptığı gibi botlarını şişleyip denizin derinliklerinde yok olmalarına izin vermeyiz.

İnsanlık öldü mü deriz ve herkese yardım ederiz. Bugün Ukraynalılara da yardım ediyoruz. Mağdur ve mazlum kim varsa ona yardım ediyoruz. Ama şunu herkes bilmeli, bu ülkenin huzurunu kim bozarsa, bu ülkenin asli vatandaşlarına yanlışta kim bulunursa bulunsun bir saniye bile gözünün yaşına bakmadan dışarıda hak ettikleri yere göndeririz'' dedi.