Ünal Karaman döneminde kariyerinin en verimli sezonlarından birini yaşayan Sosa, takım kaptanlığına da layık görülmüştü. Ancak, Sosa’nın bu sezon sonu takımdan ayrılması gündemde. Yönetim ise, Arjantinli futbolcu ile yola devam etmek istiyor.
 
Futbolcuya sunulacak yeni sözleşme 2 yıllık olacak ve Trabzonspor kulübü, takımdaki tavan ücreti Arjantinli futbolcuya vererek sınırları zorlayacak.
 
Sözleşmesi bu sezon sona erecek olan en önemli oyunculardan biri de Jose Sosa. Trabzonspor yönetimi toplanarak Sosa’nın takımda kalması gerektiğine karar verdi. Ancak bunun için oyuncuya bu sezon ödenen ücretin çok üzerinde yeni bir maaş teklifinde bulunulması gerekiyor. Yani Trabzonspor, Arjantinli orta saha için kasasında fedakarlık yapacak.
 
Ayrıca Trabzonspor’da çok mutlu olduğunu dile getiren Sosa, “ Hem iyi futbol oynayan bir takımız hem de taraftarın sevgisini kazanmış durumdayım. Üstelik kulüp, maaşımı zamanında ödüyor. Trabzonspor’da oynamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
 
Yaz transfer dönemi geldiğinde, önceliğinin Bordo Mavililerden gelen teklifler olduğunu dile getiren Sosa, burada istediği yıllık ücreti alamazsa dışarıdan gelen teklifleri de değerlendirebileceğini söyledi.