Dört bir yani tarih dolu ülkemizin Tokkat’tın Bağbaşı köyünde yağmur suları tarihi eserleri su yüzüne çıkardı. Bölgeye çok sayıda jandarma ekipleri gelerek çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Arkeoloji ekipleri kazı çalışmalarını başlattı.

İl jandarma ekipleri yoğun yağışların ardından Bağbaşı köyünde çevre arama taraması yaparken yağmur sularının gün yüzüne çıkardığı küp ve tarihi kalıntılara rastladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı çevrede durum hakkında Kültür ve Turizm il Müdürlüğü ve tüm yetkili kuruluşlara bilgiler verildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü gerekli hazırlıkların ardından kazı çalışması başlanması için arkeolog ekiplerin kalıntıların çıktığı yere hareket etmeleri konusunda yönlendirmeler yapıldı. Konu ile ilgili çalışmalar Arkolog ekibin Bağbaşı köyüne ulaşması ile başladı. Köyün civarında çok sayıda tarihi eser olması yönünde görüş sunan arkeologlar ilk olarak küpün ve tarihi kalıntıları bulunduğu yerden çıkarmak için kazı çalışmalarına başladılar. Bu gelişmenin ardından köy ve sit alanı sayılan tüm arazide arkeologlar çalışmalarına ve araştırmalarına devam edecek.