AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı E-80 Karayolunda yaşanan kazaların ardından Hasani Basri Mahallesi Belediye Evler Mevkiinde incelemede bulunmuştu. Ilıcalı’nın girişimleriyle, ölümlü birçok kazanın yaşandığı bölgeye üst geçit yapmak için Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Hasani Basri Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ölümlü ve yaralanmalı birçok kazanın yaşandığı E-80 Karayolunda incelemelerde bulundu. Mahalle sakinlerinin "Burada her hafta bir kaza oluyor Sayın Vekilim. İş yerinde ilk yardım malzemeleri bulunduruyoruz artık. Araçlar o kadar hızlı ki karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkansız. Bu duruma bir çare bulun." şeklindeki talepleri doğrultusunda Belediye Evler mevkiine üst geçit yapılması için girişimde bulunan Milletvekili Ilıcalı "Sürücülerin hız ihlali nedeniyle burada birçok ölümlü kaza yaşanmış, yaşanmaya da devam ediyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğümüzden yetkili bir arkadaşımızla bölgede incelemede bulunduk. Bölgeye karayolu üst geçidinin yapılmasının zorunlu olduğu hususunda karar verdik" dedi.

Ilıcalı’nın girişimleriyle, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yaşanan kazaların önüne geçmek ve vatandaşın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak için üst geçit çalışmalarına başladı.