Hatay’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü törenle kutlandı.

Program öncesinde Hatay Valiliği’nde Vali Erdal Ata tarafından tebrikler kabul edildi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle Antakya Spor Salonu’nda yapılan etkinlikler, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz ve il protokolünün katılımıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konuşmalar öncesinde kürsüde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Hatay Valisi Erdal Ata, zaferle sonuçlandırdığı büyük mücadeleden sonra kurulacak yeni Türk devletinin, çağdaş bir yönetim şekline sahip olması gerektiğine inanıldığını söyledi.

Çağdaş uygarlıkla bütünleşme yolunda, bilim ve teknoloji alanında önemli gelişmelerin sağlandığını, ekonomide, sağlık ve eğitim alanında büyük başarılar elde edildiğini anlatan Vali Ata şöyle devam etti:

"Türk milletine; onurlu bir yaşam, parlak bir gelecek, çağdaş bir devlet yönetimi armağan eden ve bu büyük tarihi değişimi gerçekleştiren yüce Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Büyük önder Atatürk, “Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir milletin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır” diyerek, zaferle sonuçlandırdığı büyük mücadeleden sonra kurulacak yeni Türk devletinin, çağdaş bir yönetim şekline sahip olması gerektiğine inanmıştır" dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiirlerin ardından kutlamalar halkoyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.