Dr. Ayhan Buz, obezite cerrahisi veya aşırı kilolu hamilelik sonrası yaşanan cilt sarkmalarının ciddi bir sorun olduğunu belirtti ve tedavisinin cerrahi müdahale gerektirdiğini vurguladı.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olan Dr. Buz, obeziteyle mücadelede yaygın olarak kullanılan diyet ve cerrahi yöntemlerin yanı sıra, kilo verme sonrası cilt sarkmalarının sıkça yaşandığına dikkat çekti.

Hızlı kilo kaybı sonrası özellikle karın, sırt, üst kollar, uyluklar, kalça ve yüz gibi bölgelerde cilt sarkmalarının görülebildiğini belirten Dr. Buz, bu durumun hastaları psikolojik olarak da etkilediğini ifade etti. Ayrıca, aşırı kilolu hamileliklerin ardından da benzer cilt sarkmalarının meydana gelebileceğini ve bu durumun emzirme sonrası göğüslerde de sarkmalara neden olabileceğini dile getirdi.

Dr. Buz, cilt sarkmalarının krem veya medikal uygulamalarla tedavi edilemeyeceğini, ancak cerrahi girişimlerle düzeltilebileceğini belirtti. Özellikle cilt ve cilt altı yağ dokusunun fazla olduğu bölgelere yönelik germe operasyonlarının gerektiğini vurgulayan Dr. Buz, bu operasyonların bölgesel olarak farklılık gösterebileceğini ve hastanın durumuna özel planlanması gerektiğini söyledi.

Kadınlarda meme estetiğinin de sarkmalarla birlikte ele alınması gerektiğini belirten Dr. Buz, meme dikleştirme ve hacim kazandırma işlemlerinin sarkmaların tedavisinde önemli olduğunu ifade etti. Birden fazla alanda cerrahi işlem gerektiğinde ise hastanın rahatlığı ve iyileşme sürecini optimize etmek için aynı seansta işlemlerin planlanabileceğini ekledi.