Demokrat Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan: “Türkiye’nin gündeminde şüphesiz ekonomik sorunlar var. Eskişehir’de 9 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı bir araya geldiler. Onların da gündeminde ekonomik problemler vardı. Akaryakıt fiyatları rekor üzerine rekor kuruyor. Sadece kur artışından dolayı akaryakıt fiyatları son bir yılda üç katına çıktı. Belediyelere bu anlamda destek verilmemesi de kamuoyunun takdiridir.

Buğday ve arpa alım fiyatları açıklandı. Sivrihisar’da üretim yapan çiftçilerle görüştük. Çok büyük bir sıkıntı var. TMO’ya ürünün veren çiftçiler 1 liralık desteklerden faydalanabilecekler ancak diğer firmalara verenler alamayacaklar. Çiftçiler destek bekliyor. 3-4 ay sonra verilecek destek hem yetersiz hem de mevcut borçlarını bile kapatmaya yetmeyecektir. Türkiye’ye yetecek kadar buğday üretildiğini iddia ediyorlar ancak yanılıyorlar. Yine Kanada’dan veya başka ülkelerden buğday ithal edilecektir. Çiftçinin cebinde arkadaşına çay ısmarlayacak parası yok. Çiftçinin yüzü gülmüyor. Hepsi çeşitli sıkıntılarla uğraşıyorlar. Bunu yüzlerine baktıklarında görebiliyorsunuz. Şu şartlarda çiftçinin buğdayı deposunda tutacak durumu yoktur. Ciddi oradan mazot ve gübre desteği yapılmalıdır. Türkiye’nin ciddi bir tarım politikası belirleyip hayata geçirmelidir. 20 yıldır hiçbir politikayı doğru dürüst yapamadığınız gibi tarımda da sınıfta kaldınız.

Türkiye tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Cumhuriyet tarihinin ilk 80 senesinde toplanmaya vergiyi 20 senede topladınız. Bunun üzerine de borç içerisinde olup büyük oranda diyebileceksiniz. Bu açıklamaları gülerek takip ediyorsunuz. Rakamlarla oynayarak insanları aldatıyorlar. Türkiye’nin gerçeği kaynamayan tenceredir, dolmayan benzin depolarıdır. Emekliye verdikleri maaş ile kendileri kaç kez akşam yemeği yiyebilirler bir düşünsünler. Elektrik ve doğalgaza gelecek yeni zamlar konuşuluyor. Allah sonumuzu hayretsin.”