Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan şu açıklamaları yaptı;

"Eskişehir’de ekmek 2 liraya satılırken insanları uyardık. Haklı da çıktık. Ekmek yakında 5-6 lira olacak. Artık Türkiye’de yaşamak maliyetli bir hal almıştır. Ekmeğe de, suya da, elektriğe de zam yapılmasın. Benim maaşıma yüzde gelen zam çok daha az. Kışın bolca yiyebildiğimiz ürünler bile ateş pahası. 15 liranın altında meyve yok. Bu meyvelerinin deposu bir ülkeyiz ama fiyatları görüyoruz. Arabaya binmek çok lüks hale geldi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışı hepimiz gördük. Kış geldi ve doğalgaz kombilerini yaktık. Kasım ayı faturaları düşük tüketim nedeniyle az geldi ama bu ay gelecek faturaları hepimiz göreceğiz. Emekliler maaşının yarısını doğalgaza verecek. Bir emekli ev kirası ve doğalgaz faturasını ödedikten sonra elinde para kalmayacak.

Yurtdışında emekli olanlar gelip Türkiye’de kaplıcalarda tatil yapıyor. Benim ülkemin emeklisi de para kazanabilmek için iş arıyor. 2000 yılında TCDD’den emekli olan bir emekli 1000 dolara denk gelen bir maaş alıyordu. Bugün emekli olan ise 300 dolara yakın bir para bile alamıyor. Emeklinin canına ot tıkadılar.

Bugün bir kalıp peynir bir kilo kıymadan daha pahalı. Yumurtanın tane fiyatı 3 buçuk lira. Kuru fasulyenin kilosu 50 liradan 65 liraya çıkmış. Çok şükür bu hafta yoğurt fiyatına zam gelmedi. Yılbaşında yapacakları zam geçtiğimiz Haziran ayında eridi bile. Hükümet geriden geliyor. Ocak’ta yapılacak zam çoktan eridi gitti."