Türkiye Raporu Araştırma Direktörü Can Selçuki katıldığı TV programında şu ifadeleri kullandı;

“İkinci turda Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın oyları Kemal Kılıçdaroğlu’na kayıyor. Ancak iki adayında seçmenlerinde yüzde 25 civarında sandığa gitmem diyen kesimler de var.  

Millet İttifakı bir uyum içerisinde. Bazı temel bakanlıklar açılmalı. Seçmenlerin kafasındaki soru işaretleri giderilmeli. İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı gibi bakanlıklar seçmenin oy tercihinde etkili olabilir. 

Seçimlerin güvenliğinden endişe edenlerin sayısı yüzde 55’lerde. Muhalefetin seçim güvenliği anlamında en hazır olduğu seçim bu seçim olacaktır. 180 bin civarında sandık olacak. Olabildiğince dijital sistemden uzak durmak gerekiyor. Olabildiğince analog seçim uygulamasına devam edilmeli. Parmak boyası uygulaması da geri dönmeli.

Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par'ın Cumhur İttifakını zor sokuyor. Seçimleri kazanmak için yüzde 50’den fazla oy almanız lazım. Bu iki partinin politikaları merkez yerleşim yerlerinde oturan seçmenleri ürkütüyor. Hüda Par Genel Başkanının İstanbul’dan milletvekili adayı olarak gösterilmesi de anlamlanırılamıyor.”