Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin ardından dünyadan Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım geldi. İsrail'den gelen arama kurtarma ekipleri, enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği, İsrail arama kurtarma ekipleri tarafından aralarında çocukların da olduğu 4 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili vurdu. Binlerce bina yıkılırken arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının; saat 06.15 itibarıyla 6 bin 234’e yaralananların da 37 bin 11’e ulaştığını bildirdi.

Depremde yardım etmek için Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan gibi pek çok ülke Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım malzemesi gönderdi. 

Dün akşam saatlerinde İsrail'den gelen arama kurtarma ekipleri, gece boyunca enkazda çalışmalarını sürdürdü. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte gelen İsrail'in eski Romanya Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı bürokratı David Saranga, resmi sosyal medya hesabından çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. 

Saranga, "İsrail'in Türkiye'ye giden kurtarma ekibi enkaz altında hayatta kalanları bulmak için bütün gece çalıştı" derken, enkaz altında hayatta kalanları kurtarmak için her şeyi yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Saranga, Türkiye güçleri ile İsrail güçlerinin ortak çalıştığını söyledi. 

İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği de "İsrailli arama kurtarma ekibi deprem bölgesinde sabaha kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdü, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişiyi kurtarmayı başardı. Ekip üyeleri aynı anda farklı noktalarda, zamana karşı çalışmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.