İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: 

"İYİ Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Teşkilâtı olarak, bugün bizim için çok değerli olan Eskişehir’imizde son süreçte gözümüze çarpan özünde çok garipsediğimiz bir durumu paylaşmak istedik.

Hızlı tren garımızın Tepebaşı çıkışının yanında olan önünde bulunduğumuz otoparka bir süre önce asılan tabelada “Ankara Demirspor Eskişehir Tepebaşı Şubesi” ibaresi ilgimizi çekti.

Yani açılımı; Buraya Eskişehirlilerin verdiği paralar, Ankara’da bulunan Tff 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Ankara Demirspor Kulübüne gitmektedir.

Konu bizim açımızdan Eskişehir sahipsizliği ve Şehir kamuoyuna beyan edilen bazı iddialı cümlelerin anlamsızlığının göstergesidir.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürünün kulüp başkanı olduğu Ankara kulübü bürokrat kararı ile Eskişehir’e gelmiş, Eskişehir halkı ve sporuna kaynak olabilecek bir alanı çevirmiş bulunmaktadır.

Yani Eskişehir’den Bir Ankara kulübüne akar sağlanmıştır…

Eskişehir halkının oylarını binbir vaat ve iddia ile alan Sayın Milletvekillerine sesleniyorum; etki alanınıza giren bürokratlara karşı yapabileceğiniz hiç mi bir şey yok?

Burası benim şehrim diyebilecek hiç mi nefesiniz yok?

Eskişehir’e sahip çıkma duygunuz mu yok?

Siyasetin en içinde olan Eskişehirspor ve Eskişehir Demirspor başkanlarının bu konuda hiç mi itirazı yok?

İktidar partisinin kudretli İl başkanları siz bu konuya ne diyorsunuz?

Biz İYİ Parti Odunpazarı İlçe Teşkilâtı olarak;

Buradan bu konuyu asla kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Eskişehir’in kaynakları Eskişehirlilerin ve Eskişehir çocuklarının hakkıdır. Bunu savunup bunu söyleyeceğiz.

Eskişehir’deki Sayın 3 iktidar milletvekili, Sayın 3 muhalefet milletvekili bu konuyu siz takip edecek misiniz?

Yoksa biz Eskişehir’e karşı sorumluluk hisseden, her talep ettiğimizde yanımızda olan 38 İYİ Partili Milletvekilimizden birini buraya çağırıp açıklamamı yaptıralım.

Konuyu Eskişehirliler adına meclise mi taşıyalım?

Eskişehir’e sahip çıkılmasını biz sağlayalım mı?

Yaptık, yaparız…

Aşkımız Eskişehir’e sahip çıkar, sesi oluruz diyoruz.

Muhataplarından açıklama ve hareket beklediğimizi vasıtanız ile duyuruyoruz.”