Antalya’nın Manavgat ilçesinde trafik denetimi sırasında durdurulan otel servisi sürücüsünün verdiği ehliyet, ölen bir kişiye ait çıktı. Araçtan inerek kaçmaya çalışan sürücü, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.
Şahsın yapılan kimlik kontrolünde Mehmet Ünal (36) olduğu ve Kayseri’de kasten adam öldürme ile hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından arandığı tespit edildi.
Denetimde Sahte Kimliği Ortaya Çıktı
Olay, Hasan Fehmi Boztepe Caddesi’nde, Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan mezarlığın önünde meydana geldi. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetim sırasında bir otel servisini durdurdu. Polislerin sürücü belgesini istediği şahıs, daha önce hayatını kaybeden bir kişiye ait ehliyeti verdi.
Belgenin ölen bir kişiye ait olduğunun belirlenmesi üzerine araçtan inen sürücü kaçmaya başladı. Trafik Denetleme Büro Amirliğine bağlı Şahin ekibi, şahsı kısa süren kovalamacanın ardından yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Toplam 22 Yıl 11 Ay Cezasıyla Arandığı Tespit Edildi
Kimlik kontrolünde yakalanan kişinin Mehmet Ünal olduğu belirlendi. Ünal’ın Kayseri’de kasten adam öldürme suçundan 22 yıl 6 ay, hükümlü ve tutuklunun kaçması suçundan ise 5 ay olmak üzere toplam 22 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.
Şahsın ayrıca kadına karşı basit yaralama suçundan da arandığı belirlendi. Manavgat Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Mehmet Ünal, tutuklanarak Ilıca Mahallesi’ndeki Manavgat S Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.




