Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eskişehir’de düzenlenen bir etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurt, “Adayların başvuru süresi ayın 20’sinde doluyor bizim parti açısından. Daha başvuracaklar arkadaşlar var. Partililerin özel ilgisini ve hareketliliğini seçimi kazanmaya yönelik bir durum olarak değerlendiriyorum. Eskişehir’de gördüğümüz kadarıyla da birinci parti biz çıkacağız. Bu nedenle milletvekili sayımız artar çoğalır” diye konuştu.

“ÖN SEÇİM ARZU EDİYORUZ”

Ön seçim ile ilgili düşüncelerini paylaşan Kurt, “Ön seçim bütün partililerin yıllardan beri istediği bir aday belirleme yöntemidir. Ama ne yazık ki 1999’dan bu yana Eskişehir’de ön seçim yapılamadı, yaptırılamadı. Zaman zaman ön seçim isteyenler kendileri için avantajlı durum yakalayınca vazgeçtiler. Samimi olmak lazım, eğer ön seçim tüzük halinde uygulamak durumunda olur isek, bizim tüzüğümüze göre önseçim bütün üyelerin katılımı ile yapılan bir aday yoklamasıdır. Bunu arzu ediyoruz. Ancak şu anda Türkiye olağanüstü koşullarda siyaset yapıyor. İttifaklar var, ittifaklar olunca genel merkezlerin eli sıkıntıya düşüyor. Bu nedenle yapılmayacak gibi geliyor bana. Keşke yapılsa” dedi.

“HEDEF EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ”

Eskişehir’de milletvekili sayısının 6’ya düşmesi ile ilgili de konuşan Kurt, “Şu anda tabi alınacak oylara bağlı. Bizim daha önce yediye çıktığı zaman üç milletvekilimiz vardı, ikiye düştü. Şimdi altıya düştü, bizim hedefimiz en az üçünü almak. Bu geçen seçimdeki oydan daha fazla oy almayı gerektiriyor. Bu nedenle daha fazla çalışmamız lazım. Sayıların düşmesinin sebebi nüfus sayımındaki oynamalar. Hem Türkiye genelindeki değişim hem de Eskişehir’deki bizlerin uyarılarına rağmen insanların kayıtlarını buraya almamasıdır. Keşke insanlar yaşadıkları yerde ya da öğrenciler özellikle okudukları yerde birinci kayıt olarak ikametgâhlarını buraya almış olsalardı sayı daha da çoğalırdı. Bu belediyeleri de zora sokuyor, milletvekili sayımızda azalıyor, azaldığı için de sorunlarımızı mecliste dile getirme ihtimali azalıyor. Ama bu işi yaparken de Eskişehir milletvekillerinin birinci ikametgâhlarının nerede olduğuna bakılmasına tavsiye ederim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili soruyu da yanıtlayan Kurt, “Her parti üyesinin doğal Cumhurbaşkanı adayı genel başkanıdır. Bizim genel başkanımız aday olduğuna göre biz memnunuz bu durumdan” şeklinde konuştu.