Eskişehir Büyükdere Halk Merkezi’nde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şu ifadeleri kullandı;


“Bize katkı sunun. Birlikte programlar yapalım. Amacımız, birlikte üretmek; boş zamanları iyi değerlendirebilmek. Hepiniz örgü örüyor, dikiş dikiyor. Siz sandığa koyuyorsunuz, kalıyor. Oysaki biz OKEP Mağazalarında bunları satıyoruz. Ayda 2-3 bin lira kazanan katılımcılarımız var. Ördüklerini, diktiklerini bize veriyor, biz Odunpazarı ve Hamamyolu’ndaki OKEP satış mağazalarında satıyoruz. Parasını da o kadınlara veriyoruz.

Şimdi biz burada 100 çocuğa bu imkânı sağlasak. 100 aileye ciddi katkı sunmuş oluruz. Emek Mahallesinde yaklaşık 600 çocuk halk merkezindeki atölyelere katılıyor. Büyükdere’de de bunu yapmalıyız. Buradaki çocuklarımızın da bunlara ihtiyacı var. Bizim halk merkezlerini açma amacımız bu. Diğer sosyal etkinlikleri birlikte yaparız,  değerlendiririz. Gelin burada gününüzü yapın, eğlencenizi düzenleyin. Sporunuzu yapın. Birlikte yapalım. Burayı en verimli hale getirecek formülü yine birlikte bulalım.

Vatandaşın derdi varsa, çözümü için buraya gelsin. Biz sizin sorunlarına çözüm bulalım. Şu an en büyük sorun derin yoksulluk. Aileler çocuklarını okula gönderirken, beslenmesine bir şey koyamıyor, çocuklarına harçlık veremiyor. Ama o çocukların diğer çocukların yanında mahcup olmaması için 40 takla atıyor. Gelin bunları birlikte organize edelim. Fazlası olan da var ihtiyacı olan da. Fazlası olanla ihtiyacı olanı buluşturalım. Belediye olarak takviye edebildiğimiz ölçüde takviye edelim, ama bu konuda hepimiz düşünelim. Okula aç giden, süt içemeyen çocukları düşünelim. Biz bunlara çare aramaya çalışıyoruz. Bunları sizler de bilin, ihtiyacı olan komşularınıza söyleyin. Komşumuz neden sıkıntı çeksin? Belediyenin imkanlarını birlikte organize ederek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. 

Okullara belediyeleri sokmuyorlar. Sanki Odunpazarı Belediyesi bir okula hizmet ettiği zaman herkes CHP’li olacakmış gibi bir mantık var. Bu bir hastalık, bu hastalığı aşmamız gerekiyor. Bize, İller Bankasından vergi paylarından gelen paralarda, herkesin payı var. Odunpazarı Belediyesinin nüfusu 430 bin diyorlar, 430 bin kişi için de bize para gönderiyorlar. Bizi okula, camiye, huzurevine sokmazlarsa; o insanlar kendilerine gelen bu paradan yararlanamıyor. Böyle adaletsizlik olmaz. Herkes elini vicdanına koyacak. Biz o öğrencilere hizmet edeceğiz. Okulun bahçesine bank koyuyoruz, Odunpazarı Belediyesi yazısını siliyorlar. Bu sorunlar seçimle bitecek.

Ama şimdi biz dayanışmayı birlikte sağlamalıyız. Biz kadınlara güveniyoruz. Kadınlar olmasaydı biz, seçimleri kazanamazdık. Türkiye’de de böyle olmalı. İran’da kadınlar direndi ve kazandı. Türkiye’de de olmalı. Eğer kadınlar direnmezse ve itiraz etmez ise bizim sonumuzda İran olur. Halk merkezini okul gibi kullanın. Kişisel gelişiminize katkıda bulunun. Birbirinizle sohbet edin. Kitaplar okuyun. Büyükdere Eskişehir’in en aydın mahallelerinden birisi. Bunu geliştirerek sürdürmeliyiz. Odunpazarı Belediyesi olarak biz, sizin yanınızdayız.”